Alıntı:
observer Nickli Üyeden Alıntı
Yildizlarla ilgisi oldugunu dusunmuyorum zaten. Fakat her insanin nazar alma potansiyeli ayni degil kabul edersiniz , Bazi insanlar herseylerini insanlaria adeta reklam ederken hicbir terslikle karsilasmadiklari halde bazilari arkadas dedikodusundan dahi nazari cekebiliyor. Bu yildiz dusuklugu dedikleri durum sanki bana nazara kolay gelmenin takma adi gibi geliyor , bu durum dogustanda geliyo olabilir , sonradan yapio edilenlerde belki sebep oluyodur bilemiyorum. Kimbilir belkide letaiflerimizdeki bir kusur eksik den oluyor , aslinda sorum yildiz dusuklugunden ziyade nazara kolay gelme , birnevi bu etkiye karsi savunmasiz olma durumuna sebep nedir , ne olabilir , burda nazar dan kasit oyle basim agridi yorgun uyandim tabak bardak kiriliyo gibi seyler degil , tum hayatin tepetaklak olmasindan bahsediyorum. Nazarla ilgili rivayetler bilmeyen birine abarti gelir belki ama hicde oyle degil. Bazi insanlarin hayatini karartan bu durum bazilarina okadar yabanci ki onlarda nazari hurafe olarak gorur. Zerre ciddiye almaz. Bu ayirim nerden kaynaklaniyo ve duzeltilebilir biseymi bu durum. Yildiz dusuklugunun manasiz bi terim olmasi baska bisey , nazara duyarliligin bariz bi gercek olmasi baska
|
Aslında her insan aynı nazar potansiyeline sahiptir ve herkes nazar olabilir ama kimisine gelen nazar ölüm döşeğinde gelir kimisine ise direk etki eder. Direk etki etmesi çok daha iyidir çünkü çok kişi tanırım hayatları boyunca gösteriş yapıp çok ağır hastalıklarla öldüğünü bunun sebebi nazardır gelmez gelmez bir anda yakayı tutar. Yıldız düşüklüğü ise sözde insanın o anki kişiliğini,şansını vs vs. Etkiler ki böyle bişey saçma ve uydurmadır insanın kaderini yıldızlar belirlemez.