Alıntı:
JustMention Nickli Üyeden Alıntı
İyi Akşamlar herkese,okuyanlar bilir ki risale-i nur eserinin dili Osmanlıca olduğu için anlatımı biraz ağırdır.Risale-i Nur eserlerini okumak için öncelikle hangi kitaptan başlamalıyım ?
Not : Küçük Sözler gibi küçük kitapları veya Tarihçe-i Hayatı lütfen yazmayın.Ana kitaplardan hangisini okumalıyım ?
|
Hangisinden başlamalısın bilmiyorum ama aldığın risalelerin yayın evine bak " Söz, nesil, sözler, rnk, zehra, tenvir, süreyya, yeni asya, ufuk, diyanet" Gibi yayın evleriyse alma çünkü onlar fetönün basmış olduğu tahrifli risaleler. Uzak dur bu yazdığım yayın evlerinden
Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı
İyi akşamlar kardeşim. Risale-i nur'un dili Osmanlıca değildir Osmanlıca sadece bir yazı dilidir öncelikle bunu düzeltelim.
Risale-i nur'un dili türkçedir.
Tek farkı 100 yıl önce yazılmış olmasından dolayı o gün Halk içinde kullanılan birçok kelime tahrip ve harf inkılabı ile planlı olarak dilimizden silindiği için öncelikle telefonunuza bir lügat uygulaması indirip bilemediğiniz her kelimey e bakmalısınız.
Birkaç defa baktıktan sonra zaten kelimeler yerleşiyor.
Hayrat neşriyat'ın mukayeseli eserlerine yeni başlayan birine tavsiye ederim. Yanında kelimeler de mevcut lügat derdinden sizi kurtarır.
Her kitabın içeriği ve ehemmiyeti farklı olmakla beraber
Sözler , mektubat ve sonrasında lem'alar sırasıyla gidebilirsiniz.
Biz genelde talebelerimize başlarken
Beş Risale ve gençlik rehberi eseri ile başlatip önce değil aşinalı ve kelimelere aşinalik kazandırıp okuma hızlandırıyoruz. Bu arada zaten birçok hakikati temel dersleri alıyorlar.
Sonrasında ise sözler eseri ile devam
|
Dikkkat etmek lazım. rnk, söz, nesil sözler, diyanet gibi yayın evleri fetönündür