Alıntı:
BiryolLine Nickli Üyeden Alıntı
Ferhunde Melikzade olayını inceleyin. Böyle bir halka istediğiniz şeriatı getirin sizin dediğiniz gibi şeriat adı altında "Dinini adam gibi öğrenmezsen, yaşadığını din sanırsın" durumundalar. Bu durum sadece oraya özel değil neredeyse dünyadaki bütün müslüman devletlerinde durum benzer, halklar çok cahil ve islamdaki hükümleri kulaktan duyma ve kafalarında uydurma bir din olarak uygulayacaklardır diyorum. Özellikle kadınların böyle bir yönetimin altında çok daha fazla zulüm ve eziyete maruz kalacağını söylüyorum, ilginç bir şekilde islamdaki cezaların çoğu şeriat ile yönetilen müslüman ülkelerde çoğu fatura kadına yükleniyor. Yoksa şeriat Allah'ın hükümleri değildir ve uygulanmamalıdırı demiyorum. Lütfen bir daha bana yahudilerin ve tevrat sahiplerinin ithamında bulunmayın, bu bambaşka bir şey. Şeriatı kişiler bireysel olarak öyle bir yaşarki insanlar sadece onları görerek, duyarak, hikayelerini işiterek bile müslüman olurlar ve onlar Gazze ve Filistin halkı mevcut durumda. Şuanda hakiki ve kamil müslümanlar gerçekten onlar. Müslümanlara bile islamın ve müslümanlığın nasıl bir şey olduğunu ve nasıl yaşanması gerektiğini onlar öğretiyor şuanda, batıya da hiç bir davet yapmadan davet yapmış oldular. Sadece gösterdikleri güzel ahlak, takva ve imanda ki ihlaslı halleri batıyı islama çekti. Ama siz cahil müslüman halklara adı şeriat olan bir şeyi getirdiğinizde durum asla böyle olmaz, her şey olduğuna yakın olduğu gibi kalır ve muhtemelen "Dinini adam gibi öğrenmezsen, yaşadığını din sanırsın" durumu ile islama zarar verir bir duruşu, hali, ve müslümanlığı tüm dünyaya yanlış haliyle sunmak olur. Zaten müslümanları "Öyle Turkcell tarifesi gibi yarım şeriat alayım diye paketler filan yok" yarım yamalak müslümanlık bu hale getirdi birazda.
|
Şeriat doğru uygulanmıyorsa burada suç o fasıklarındır, onların hesap verişlerini de göreceğiz hep beraber günü geldiğinde. Ben filanca ülkenin şeriatını beğeniyorum beğenmiyorum eleştirisinde değilim. Şeriat denince senin aklına bir ülke bir isim geliyorsa bilemem, benim şeriat denince aklıma sadece Allah Kuran ve Resulullah geliyor. Yanlış uygulanan işleri eleştireyim derken, farkında olmadan dinini kitabını peygamberini özetle Allahı sorgulamış olursun.Uyarmaya çalıştığım konu bu, entellektuel falan dinlemezler incinirsin. Dünya da pek kıymet veren kalmadı diye şeriat kalktı sanma, selan verilince görürsün nasıl uygulandığını, orda izah edersin müsade verirlerse bence şöyle bence böyle
Uzatmaya gerek yok, benim yada senin görüşüne göre kimse azaba girmeyeceği gibi rızaya da nail olmayacak. Gidince hep beraber görürüz beklenen din günü geldiğinde zaten.