Alıntı:
BiryolLine Nickli Üyeden Alıntı
Bir insan şeriat gelmesin ve müslümanım diyebilir. Günümüzde şeriat ile yönetilen hiç bir İslam ülkesi, şeriatın hakkının onda birini bile vermemektedir. Ve dünyada şuanda henüz şeriatı hakkıyla uygulayacak bir ülke var olarak görünmüyor. Trafikte elbette maganda suçlanır, ben şunu gördüm dinden soğudum gibi bir mesele değil şeriat. Ama evet o paraları çalan hoca İslama zarar vermiş oluyor, hatta imanını tehlikeye atmış oluyor. Çünkü O, İslamı temsil eder bir konumda, onun konumu sokaktaki bir müslümanın yaptığı hırsızlıkla eş değer bir konum değil. Birde camiler Allah'ın evi denir, dahada sıkıntılı bir konumun içerisinde yapmış oldu. Bu yüzden deist oldum diyen biri belki islamdan çıkmaya yer arıyordu veya belkide gerçekten İslamı bilmiyordu ve böyle pek çok şeyi gördükten sonra böyle müslümanlarda islamda kalsın, ben almayayım dedi onu bilemeyiz. Zahire göre bakınca kötü örnek bir müslüman, birinin ben şu müslüman yüzünden deist oldum demesine vesile olmuş oluyor bu az bir şey değil iyi bakarsak. "Sevdirin, nefret ettirmeyin" diye hadis var.
Şeriatın yanlış uygulanması, elbette İslama zarar verir, elbette Kuran-ı incitir. Zaten kıyamete yakın Kuran bir nevi kaldırılıcak ve yeryüzünden silinicek hadislerde böyle geçiyor. Demekki yanlış şeriat uygulanırsa İslam da zarar görür, Kuran'da incinir ve bir noktadan sonra Allah onu bizden geri alır...
|
Şeriat gelmesin diyen kişi Kuran ile hükmedilmesin Allah bu işe karışmasın biz hallederiz çünkü biz daha iyisini biliyoruz diyendir. Bunu diyen kim olursa olsun müslüman değildir. Kendince bir din uydurmuş gidiyordur.Bilgin olsun, Allah senin mantığına göre hareket etmez. Allah domuzu yemeceksin dediyse yok yiyenler eşini kıskanmaz yok pislikte yaşıyor hijyenik değil zaten omdan yasak diye mantıklı bi izah bulmaya gerek yok. Allah yemeceksin dediyse yemeyeceksin bitti.İşittik itaat ettik. Dinini adam gibi öğrenmezsen, yaşadığını din sanırsın.
Allah faizi yasaklamış mı ama mevcut enflasyonda mecburuz diye kendi nefsine göre fetva verirsen olmaz. Evet haramdır, büyük günahtır bitti.Tevratı bu zihniyetle tahrif ettiler. Aman diyeyim kardeşim aman bu yazdığın yorum için bile günü geldiğinde hesaba çekilirsin. Şakası yok. Öldüğünde şeriate uygun şekilde karşılanacağız. Resulullah yüzüne bile bakmaz konuşma böyle nereye gittiğini bilmediğin sözleri, Şeriat Allahın emir ve yasaklarıdır yani Kurandır, Resulullah’tır, İslamdır. Öyle Turkcell tarifesi gibi yarım şeriat alayım diye paketler filan yok