Alıntı:
Tevafuk Nickli Üyeden Alıntı
Yani burda yazılanlara bakacak olursam nazarı değenler hasetci, kötü kimseler olmuş oluyor benim annem ise tarikat dersli, devamlı ağzı zikirli bir insan ama nazarı çok değiyor🤔 bide çok tevhid zikrini çekenlerin nazarı değer diye okumuşum bu doğru mudur ?
|
Hased bir hastalıktır kardeşim bunun tasavvufla ilgisi yok.
Annen olduğu için hassaslaşıyorsun belki ama daha doğru kelimelerle izah etmeye çalışalım inşaAllah..
Ben yıllardır şunu şu kadar zikrediyorum x’in gördüğü rüyaları göremedik be..
Bu mesela haseddir işte..
Filancanın bahçesi bir gör nasıl meyve vermiş birde bizimkine bak.. (Hased)
Toplum olarak böyle yetiştirildik malesef, elalemin kızları, elalemin çocukları vs hep bir gizli kıyaslama altında hased tohumu ektik.
Halbuki nimeti veren Allah’tır, dilediğine dilediğini bahşeder. Nefsimize velev hoş gelmese de..
İlle evin yansın, soyun kurusun diyen şirret biri gibi canlanmasın gözünde rica ediyorum. Fitne fesat ayrı şey, hased ayrı şey. Hased tedavi edilmediği sürece herkeste olabilecek bir hastalık, ve maddi manevi çok zararlı. Ahireti bile sıkıntıya sokar çünkü hasedin temelinde Allahın birine nasip ettiği şeyi, çekememezlik daha da derinde Allaha isyan yatar bilmeden yapar bunu insanlar.
İblis’in baktığın zaman Allah ile bir derdi yok, Ademle derdi var onu kabul etmiyor( Hasedinden) ötürü bak düştüğü duruma..
Annem melek gibi kadın ağzını topla deme de aman kardeşim ben hasedi izah etmeye çalışıyorum inşaAllah anlatabilmişimdir
Hayırlı bayramlar dilerim size ve sevdiklerinize..
Senin bahsettiğin nazarı kuvvetli olur ise zikirden olabilir ama o da Celal sıfatların etkisi ile öfke ve gazap anında tesir eder, Allah dostlarıyla şaka olmaz derler hani bundandır.