15.06.24, 18:36
|
|
Dost Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 132 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı
▪️Hemen paylaşıyorum
⚜️KURTULUŞ NAMAZI
Peygamberimiz efendimiz, (S.a.v) tavsiye etmiştir. Namazın kılınışı ve faziletleri hakkında Resulullah S.A efendimiz şöyle buyurmuştur:
“Bir kimse, gece olsun, gündüz olsun; her rekâtında:
Bir kere fatiha suresiOn beş kere ihlas suresi (112. sure)
Okumak sureti ile dört rekat namaz kılar ise, namazı bittikten sonra da:
Yüz kere tesbih (Salavat)Yetmiş kere de la ilahe illallah
Okur ise, beni peygamber olarak gönderen Yüce Zat hakkı için, bu namazı kılanın kalbinden hikmet kaynakları kaynamaya başlar; o hikmetleri dili ile konuşur.
*******Allah-ü Teala o kimseye, dünyanın derdini de devasını da gösterir. Beni peygamber olarak gönderen Allah hakkı için; her kim bu namazı anlattığım şekilde kılar ise, başını secdeden kaldırmadan Allah onu bağışlar.
************Bu arada ölecek olur ise, bağışlanmış ve şehit olarak ölür.
************Bir kimse bu namazı yolculuk halinde kılar ise, murad ettiği yere gidişini ve dönüşünü Allah-ü Teala kolay eyler.
************Şayet borçlu ise, Allah-ü Teala ona borcunu ödemeyi kolay eyler.
************Şayet bir ihtiyacı var ise, Allah-ü Teala onun bu ihtiyacını yerine getirir.
************Beni peygamber olarak gönderen Yüce Allah hakkına yemin ederim ki: Bu namazı bir kul kılar ise, Allah-ü Teala onun okuduğu her harf ve her ayet için cennette bir mahrefe ihsan eder.”
************Bu arada sorup dediler ki:
-*********Ya Resulullah, mahrefe nedir?
-*********Resulullah S.A. efendimiz şöyle anlattı:
-*********“Mahrefe, cennette bahçelerdir. Onun ağaçlarından birinin gölgesinde bir atlı yüz sene gitse, yine aşamaz...”
☆☆☆☆★★★★
|
imam gazalinin bir namazı vardı 15 ihlaslı ona benziyor ben bunu not eder arada kılarız.Sağol varol.
|