Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Hocam ben ırkçılık felan yapmıyorum ki ya?
Ben size diyorum ki Arapların o Arabistan'ın sıcağında yaptığı gelenekler ne zamandan beri sünnet oluyor? Peygamber onu yaşıyor diye o dönemin sıcağına uygun giyiniyor diye bizde giyinince sünnet mi oluyor? Böyle bir şeye nasıl oluyor da inanabiliyorsunuz? Dinimiz İslam bizim. Cahilliye döneminde kalma put dinine bağlı değiliz biz. Ehli sünnet diye diye kafayı yemişsiniz. Namaz nasıl kiliniyor yazmıyor diyorsunuz. Abdest yazmıyor diyorsunuz. Kuran okuduğunuza emin misiniz?
|
Hadi biz kuran okumadık sen bize ayet versene biz bakalım nasıl kılınıyormuş namaz. Ayet bekliyorum senden. Elbette Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem belini bir taşa dahi yaslasa o taşa bel yaslamak sünnettir. Sen sünnet nedir bilmiyormusun ki? Ehl-i Sünnet dışında diğer sapık fırkalar ateşte dir. Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem benim ümmetin 73 fırkaya ayrılacaktır. 72 si ateşte 1'i Cennettedir o biride benim ve ashabımın yolunda gelenlerdir buyurdular. Hani o iki gram ilminle ehli sünnete laf etmeye çalışıyorsun ya işte o kurtulan zümre ehli sünnet vel cemaattir. Senin gibi sünnete Arap geleneği diyip takmayanlar değil. İki tane hadis düşmanından saçma sapan yanlış bilgiler alıp yanlış yola girme.
Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Niye? Okuduğunu anlamıyor musun sen? Her şey açık olduğu halde neden hadislere muhtaç kalıyorsun?
Kuran a yapılan eleştirilerin hep o ehli sünnet dediğiniz şey yüzünden, o saçma sapan hadisleriniz yüzünden olduğu için olabilir mi?
|
Haddini bil sen kimsin ki hadislere saçma diyorsun? Çapın ne senin? Madem hadis siz herşey açık bize namazı nasıl kılacağımızı ayetlerle göster. Yanlışlıkla şu yutan birinin orucuna ne olur ayetlerle göster. Haccı nasıl yapacaz bize ayetlerle göster. Madem hadise lüzum yok bize açıkla bizde öğrenelim.