Alıntı:
Tevafuk Nickli Üyeden Alıntı
Benim annemin aşırı derece nazarı değiyor başkasına kendisine hiç farketmiyor hatta sesli bile söylemeyip içinden geçirse bile hemen illa bisey bi kaza oluyor soruyoruz artık yine ne dedin yada ne geçirdin aklından da nazar ettin diye ama biz bu durumdan gerçekten çok muzdaribiz, hem kendine hemde cevresine zarar veriyor istemeden, nazar için okunması gereken bir dua ayet veya taşınması, yapılması gereken artık ne varsa önerirmisiniz değerli hocalarım
|
Nazar’ın yıkıcı etkisi genelde bilinçsiz yoğunlaşma, ve ayrıntılı bakışdan kaynaklı.
Gözün kaldı heralde derler ya dalıp gidenlere, benim çevremden gözlemlediğim kadarıyla herşeye gereğinden çok fazla hayretle bakmaları, hiç görmemişcesine.. Nazarım değmez ama yine de beğendiğim şeyler olduğu zaman bile çok incelemem bakar geçerim, Maşallah la kuvvete illa billah mutlaka derim, Allah muhafaza eylesin cümlemizi.
Bilhassa hayatında umduğunu bulamamış mutsuz bireylerde hased duygusu istemsiz gelişebilir. Bu duygu nazarın yıkıcı etkisinin altında yatan en büyük nedenidir.
Misal, çocuk hasreti çeken birinin nazarı çocuklara daha fazla değebilir, veya mutsuz evliliği olanın, mutlu bir çifte nazarı değebilir gibi..
Temelinde yatan neden, haseddir. Renkli gözlülerin nazarı çok değer derler sebebi bir yazıda okumuştum sarışın renkli gözlü olanlar daha bencil ve hasede yatkın oluyorlar diye.
Hasedin tedavisi için bir konu paylaşmıştık, link bırakayım fayda görürsünüz. Hased hastalığından kurtulursa, bakışları yıkıcı etkisini kaybeder inşaAllah
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]