Tecrübem o ki İnsanın başkasını tanıması kendini ne kadar tanıdığından geçer.. yüzündne birini tanımaya harcayacağın zamanı zikri kendini bilmeye ayırmalısın. Kendini bilen Rabbini bilir yarattığını da hikmetle anlar. Sürekli kötü insan çıkıyorsa karşına illa birine kötüsünde ama bu başkası değil kendisineyse kişi ciddi sınanır “başkalarına iyi biriyim neden kötülük görüyorum “ diye. Burada gözden kaçan kendine kötü olduğundan.
Kendine haksızlık yapan parasını eksik alabilir.
Ya da karamsar herşeyin kötü olacağına inanan biri de Allah tan ümit etmeyi bıraktığı için kötüdür kendine kötüdür o yüzden kötülük görür. Yani Allah cc karşımıza iki sebeple insan çıkarır (bana göre kendi tecrübemden edindiğim) ;
1.kendini görürsün
2.zıttını görürsün
Yani ya aynasındır ya ışık..
İlmi kıyafete göre ben hinlik hainlik düşünen halka çukur gözlüyüm oysa başkalarına değil kendi hayatım akadır olduğu ile sınandım hep.
Bunlar değerli 40 yıllık tecrübedir tüm yorumları okudum..
Yani fizyognomi analizi ile kişinin kendisini değil gördüğü muameleyi nasıl insanlarla sınandığını da analiz ediyor olabilirsiniz.
Demem o ki kardeşlerim kıyafet ilmi ferasettir
Suretten sireti görmek içindir
Kendine Kör olan ise göremez. Suizanda çırpınır durur. Allah bizi insan etsin. İyi güzel insanlarla dost etsin Maddi Manevi yaralarımıza derman olsun amin.
|