Alıntı:
Nazzss Nickli Üyeden Alıntı
Ferhat,çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor takdir Allah'tan ama işte ansızın olunca insan neye uğradığını şaşırıyor. Son zamanlarda dengem altüst oldu. Spor salonuna çok uzun zamandır gidiyorum,gitmeye devam ediyorum. Falcılar vs kapattım zaten o defterleri 1 senedir kapattım. Sadece üstüste gelen sıkıntılar imtihan mı kader mi sınanma mı..
dediklerini not aldım,yapayım mutlaka farz namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum. Salavat olarak salavatı nurul envar olur mu?
|
Seyyid Ahmed Dahlan hz. risalesinde ariflerin çoğundan şunu nakletmiştir : Nurul envar salavatı ; ihtiyaçların karşılanmasında, sıkıntıların giderilmesinde , ilahi nur ve sırların elde edilmesinde tecrübe edilmiştir. Hatta bunun her şeyde faydası tecrübeyle sabittir. Okunması gereken miktar ise 100 keredir.
Duaya 10 dk. ayırmak hele çok sıkıntılıyken çok az. Zaten sıkıntıların bir hikmeti kulu duaya ibadete yönlendirmek , hal böyleyken en azından 1-2 saati duaya zikre ayırmak gerek. Malayani muhabbetlere dizilere filmlere saatlerce zaman harcayıp duaya sadece 10 dk. ayırmak Allah cc.'a karşı müstağni davranmak gibi olur. Cenab-ı Hak hayırda muvaffak eylesin, lutfu keremiyle sıkıntılarınızı gidersin.