Alıntı:
ferhat123 Nickli Üyeden Alıntı
Başın sağolsun sevginaz.allah sabır versin.
hayatlar hz yusufun rüyasi gibidir.her insan hayatinda 7 yıllik bollugu 7 yillik kitligi veya zorlugu mutlaka yaşar.bazilarinda bu dönem cok kisa surer bazilarinda uzun. Bolluk kapısı açılırsa ard arda; zorluk kapısı açıldimi oda ard arda.
Kendini bi kuyuda hissedersin her şansı ( ipi ) seni o kuyudan çikaracak bı firsat olarak görürsün.ip tekrar kopar ve o kuyuya geri düşersin. Öyle bi an gelir ki sonucu bildiğin icin gelen iplere elini bile sürmek istemezsin.
kumda patinaj yapan bi araç gibi tam düze çıkacakken daha fazla kuma gömülürsün.
Güçsüzleşir tepksizleşirsin ve sonunda özgüven yavas yavaş yıkılmaya başlar.
bu tarz şeyleri çok sert uzun süre yaşamış biri olarak %100 basarili olamasamda kafama takmamayı ögrendim.Zaman makinasi olsa geriye dönmek isterdim ama bunu derken bile zaman işliyor.
Psikiyatrist hap yazar uyursun ama hayatın aksilikleri hala çevrende olur.
Kendim o zorlu dönemlerde yapmam gereken ama yapamadigim ve sonrasinda keşke yapsam bu kadar yıpranmazdim dedigim seyleri yaziyorum.umarim sana faydali olur.
1. Seni o kuyudan kimse çıkarmayacak buna inanmalı hayata küsmemelisin.
Çaresizseniz Çare SİZ siniz.
2. Spora başlamalisin.en azindan günluk sabit sekilde yurüyüş evde 15'20 dk fizik hareketleri.spor insana hareketlilik verdiği icin kendini hayata kapatmanı önler.
3. Bu dönemde kendini sev ödüllendir bakımlarından vazgecme.kendini salarsan yıllar da sana acımayacaktır.
4.her gorduğun her duyduğun zikri okuma cevabi olmayinca umutsuzlasır manevi olarak zayıflarsın.gunde 10 dakikayi asmicak zikir sec.sadece onlara yonel.az ve devamli.
5.kendini eve kapatma; en sevdiklerinle vakit geçir.
6.en azindan sabah namazini kilmaya çalış.huzurun en yoğun aktiği zamandir.
7.fallardan falcilardan uzak dur.sana lazim olan gelecekteki aćılacak kapilar onlarda da o yok.
8. 100 yil sonra hepimizin bu hayattan gidecegini unutulacagini ideallerimizin mallarimizin gencligimizin sorun ettiğimız seylerin hepsinin bu dünyada kalacagini unutma.hayata ona gore davran.Ona göre kafana tak.
10.
1 fatiha 3 ihlas Ya fettah 313
Yanına bi salavat sec 21-41-100 oku.
Salavati fatih veya salavatı envar veya bildigin sevdiginde bi salavatta olabilir.
Dedigim gibi 10 dakikayi gecmicek.
Sağlıcakla kal.
|
Ferhat,çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor takdir Allah'tan ama işte ansızın olunca insan neye uğradığını şaşırıyor. Son zamanlarda dengem altüst oldu. Spor salonuna çok uzun zamandır gidiyorum,gitmeye devam ediyorum. Falcılar vs kapattım zaten o defterleri 1 senedir kapattım. Sadece üstüste gelen sıkıntılar imtihan mı kader mi sınanma mı..
dediklerini not aldım,yapayım mutlaka farz namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum. Salavat olarak salavatı nurul envar olur mu?