Alıntı:
observer Nickli Üyeden Alıntı
hiç üzerime vazife olmamasına rağmen yorum paylaşmak zorunda hissettim. Meslek ve kariyerlerinden dolayı karşı tarafı üstün görme ve hatta kendini daha aşağı gibi görme nasıl büyük bir hata ,zulm bunun farkında değilsiniz ve üstelik burda bu haksızlığı kendinize yapıyorsunuz. Asıl acı tarafı o benim görebildiğim. Evliliğin yolunda yürümesi birden çok anlamda uyumun olması ile saglanır onun detayına girmeyeceğim ama statü! farkının , yani erkeğin daha üstün! olmasının iyi bişey olduğu kanaati maalesef ki ülkemiz insanının kusurlu mantalitelerinden biri. Siz benliğinizde kendinizi aşağı karşıdakini yukarı koyarsanız zaman içerisinde bu her turlu davranışlarınıza ve karşı tarafın hissiyatını etkiler ve bir zaman sonra karşı taraf ben herhalde buna fazlayım o zaman neden bununla yetineyim kafasına erer ve karşınızdakini bu şekilde programlayan kişide bizzat siz olmuş olursunuz. üstlük astlıktan ziyade dengeyi aramalı ve sağlamalısınız. Ne bir doktor hemşireden üstündür nede bir pois öğretmenden, bu konuda kendinizi olgunlaştırmanızı dilerim. Sonuç olarak gurur yapmanızı gerektiren düşük bir statü de olmadığınızın idrakine varmalısınız.
|
çok tşk ederim bu güzel yorum için. evet kendi içimde ciddi bir sorun olduğunun farkındayım aslında. ama bu maalesef çok içsel bir sorun yani çok derinlere dayanan bir özgüvensizlik olabilir. henüz çözemedim ama umarım çözebilirim. zaten karşı tarafta zerre kadar böyle bir ima bile duymadım. sorunu oluşturan benim kendi içim. ve resmen kendi kendime eziyet ediyorum aylardır. çok acı : ( ne hissediyorsan insanlar da seni öyle algılıyor. evet bunalar inanıyorum ama pratiğe gelince devreye negatif düşünceler giriyor maalesef. yani ben olsam iletişime geçerim mi diyorsunuz : )