Alıntı:
deniz0 Nickli Üyeden Alıntı
Hocalarım bu ayakta yaptığımız istihareyi denedim öne çekilme gibi bişey bende hissettim ama cokta birisi dokunuyomuş gibi değildi. Ayrıca net bi rüyasını görebildiğimiz istihareylede aynı kefeye konulur mu bu uygulama orasını bilemedim. Başka ne önerirsiniz ne yapmak icap eder
|
Ulemanın bir kısmı, istihare namazının ilk rekatında zamm-ı süre olarak Kafirün Suresi’nin ikinci rekatında da İhlas suresinin okunmasının güzel olduğunu ileri sürmüşlerdir.
Bacuri ise Birinci rekâtta Kasas Suresi’nin 68 ve 69. Ayet-i kerimelerini; ikinci rekatında da Ahzab suresi ‘nin 36. Ayet-i kerimesi ’nin okunmasının lüzumuna işaret etmişlerdir. Bu ayetlerin manaları şöyledir:
‘’Rabbin dilediğini yaratır ve seçer. Seçim onlara ait değildir. Allah onların ortak koştukları şeylerden uzaktır. Rabbin onların göğüslerinin neyi gizleyip neyi açığa vurduğunu bilir.’’ (Kasas suresi 68-69.ayetler)
‘’Allah ve Resulü bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir kadın ve erkeğe o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüştür.’’ (Ahzab suresi 36. Ayet)