Alıntı:
baybarss Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar değerli hocalarım
Merak ettiğim iki tane sorum var.
1- Bir kişinin ismi, onun hayatını ne kadar etkiler?. Ebced ile hesaplandığında isim kişiye uygun değilse ne yapılması gerekir?
2- Asıl sorum bu. İsminizi ve anne adınızı bilen biri sürekli size karşı büyü yapıyorsa isim değişikliği yapılırsa bu durum çözüm olur mu?
|
‘’Hayatımız boyunca en sık duyduğumuz kelime ismimizdir. Kendi ismimizi tekrar etmemizden fazla ismimiz bize tekrar edilir. İsimler sadece insanlar için değil şirketler, markalar ve sloganlar için de önemlidir. İsmin bütünlüğüyle beraber her hecenin anlamını da göz önünde bulundurmak gerekir. “Ayşe” gibi içinde “ay” olan tüm isimler duygusal dalgalanma yaşama potansiyeli taşırlar. Bununla birlikte anneleriyle ilgili takılıp kaldıkları konular da söz konusu olabilir. Çok sevmek veya annesi tarafından tam anlamıyla onaylanmamak gibi sorunlar yaşanabilir. Bunu da nereden mi çıkardım? Hatırlarsan sana isimlerin de sembol olduğunu ve mesajlar taşıdığını söylemiştim. Hatırlamamız, gerçekleştirmemiz, olmamız veya olduğumuz durumu iletirler bize. “Ay”, aynı zamanda anne ve annelik demektir. İsimlerle ilgili bir örnek daha inceleyecek olursak, “Âdem” ismine bakalım. İsminin içinde “dem” hecesi geçen kişilerin, hayatlarının belli bir döneminde sabır ve tefekkür halinde kalması gerekebilir. Sonrasında bambaşka bir kişilikle ortaya çıkıp çevresine renk katan, keyif veren ve sevilen bir kişi olur. İsimlerin taşıdıkları anlamlar çok kıymetlidir. Neye ihtiyacın olduğu, nasıl birisi olduğun veya nasıl olman gerektiği sana hatırlatılır. Anadolu müthiş bir bilgelik diyarıdır. Üst üste gerçekleşen çocuk kayıplarından sonra doğan çocuğa “bir sahibi var” demek için “Satılmış” ismini koyarlar. İsim konusuyla ilgili yaşadığım bir deneyimi seninle de paylaşmak isterim. Bir gün bir anne ve baba kızlarıyla ilgili yaşadıkları sağlık sorunlarının bitmek bilmediğini ve huysuzluğu nedeniyle aile düzenlerinin kalmadığını anlattılar. Çocuğun belirgin bir rahatsızlığı yok gibi görünüyordu. Küçük kızla baş başa neredeyse bir saat geçirdik. Altı yaşlarındaydı ve ismi de Ecrin’di. Ona ismini sevip sevmediğini sordum. Sevmediğini ve aslında iki ismi olduğunu, Elif ismini ailesinin kullanmadığını anlattı. Ailesine Ecrin isminin ne anlama geldiğini bilip bilmediklerini sordum. “Kuran-ı Kerim’de geçiyor diye koyduk” dediler. Ecrin, “bedel” demekti. Çocuk aileyi uyarıyordu ama kimsenin dinlediği yoktu. Çalışma sonrasında adını Elif Su olarak değiştirdik. Birkaç hafta sonra beni aradılar. Mucizevi değişimler yaşadıklarını, Elif Su’nun huyunun değiştiğini anlattılar. Nüfus kaydında değişimi yapmazlarsa bu etkinin geçici olduğunu hatırlattım. Konuyla ilgilendiler. Soyadları da bize doğduğumuz potansiyeli ve çekeceğimiz etkileri hatırlatır.’’
(Kaynak: Kitap adı: Sırlar Bohçası yaza: Meltem Güner 2. Bölüm sayfa 4)