Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
Muhammed İbnü’l Hâc el- Tilmisânî Tecrübelerini topladığı Şümusü’lEnvâr adlı kitabının 1329 Mısır baskısında. “Envâü İlâcâti'l- Cin” başlığı altında, cinlerden ileri geldiğini düşündüğü hastalıkları ve bunların çarelerini sıralamıştır. Bu varlıklar 70 gruba ayrılmakta,bunlardan 43’ünün sar’a yaptığı bildirilmektedir. Sar’a dışındaki hastalıklar, görme ve işitme kaybından felçlere, çocuk düşürmekten delirmeye, hatta vücutta çıbanlar çıkarmaya kadar uzanmaktadır
|
Bu yazıyı büyük ihtimalle internetten aldın kopyala yapıştır aktardın. Hatırladığım kadarıyla Zafer dergisinde bu yazı vardı ben bir zamanlar Zafer dergisinin abonesiydim. Evimde binlerce Zafer dergisi vardır. Şimdi şurada anlaşalım internet işi bozuyor ben kitaplardan kopyala yapıştır yapmadan yazarak aktarmaya çalışıyorum. Zaten genç değilim zor yazıyorum. bizim oranın tabiriyle hayatın son düzlüklerindeyim. Sana tavsiyem kitaplardan istifade et. Çok farklı kaynakları araştır. Hadisler çok hassas bir sahadır birçok mevzu hadis sirkülasyona tabii tutulmaktadır.