Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Ben farklı bir şey anlatıyorum sen başka bir şey diyorum ki kutsal kitabımızda Allah, ‘’işte bu bana ulaştıran dosdoğru yoldur. Azgınlardan sana uyanlar dışında kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur.’’ (Hicr suresi 41-42. Ayetler) dedi. ‘’Deki, Allah’ın dilemesi dışında kendi nefsin için bir fayda ya da zarara gücün yetmez.’’ (Araf suresi 188. Ayet) Yine Kur’an’ın bildirdiğine göre şeytan da ‘’Benim sizin üzerinizde herhangi bir gücüm yoktu’’ (İbrahim suresi ayet 22) diye itirafta bulunmuştur.
|
Şimdi şurda hemfikirmiyiz abi şeytanın ve soyunun vesvese verebilme gücü varmı yokmu ? Faiz yiyenler için Şeytanın çarptıgı kimseler olarak kalkacaklar diye bir ifade geçiyor burdaki çarpmadan kasıt nedir ? hz Adem ve hz Havvayıda vesvesesiyle yalanlarıyla Cennetten kovulmalarına sebebiyet vermedimi ? bizler iradeli kullar olarak günah işleme potansiyeli olan varlıklarız yani kanabiliyoruz kandırılabiliyoruz vesvese vererek sürekli akıl oyunları yapmaya çalışıyor şeytanın zaten insanın iradesine müdahil olma yetkisi yok örnek vereyim daha iyi anlaşılmak için Bir delikanlıya der: “Dini görevlerini yerine getirmek için daha çok gençsin. Şimdi hayatını yaşa. Gez, oyna!”
Sabah namazına kalkmaya çalışana der: “Şimdi hava çok soğuk. Sen de biraz rahatsızsın. Sonra kılıverirsin.”
Allah yolunun erlerine der: “Canım bu milleti sen mi kurtaracaksın? Kendinin bu kadar dertleri varken, onları unutmuş milletle uğraşıyorsun, boş ver…”
bu tarz vesveselerle fısıldar o yüzden her an şeytandan Allaha sıgınmamız lazım Allah bize ondan kendisine sıgınmamızı istiyor