Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
Hani o, Rabbine şöyle nida etmişdi: «Hakıykat, şeytan beni yorgunluğa (meşakkate) ve azaba (hastalığa) uğratdı. (Ey Resûlüm!) Kulumuz Eyyûb'u da an! Hani, Rabbisine: “Doğrusu şeytan(hastalığımdan dolayı yakınlarıma verdiği vesveseleriyle) bana bir yorgunluk ve bir elem dokundurdu!” diye seslenmişti.
Sâd / 41 "Kocası gurbette olan (yabancı) kadınların yanına girmeyin. Zîra şeytan, her birinizin içinde, vücudunuzda kanın dolaştığı gibi, (kendisini hissettirmeden) dolaşır."
buyurdu. Biz atılıp sorduk:
"Sende de dolaşır mı?"
"Bende de (dolaşır), ancak Allah bana yardım etti de (şeytanım) bana teslim oldu." (Tirmizî, Radâ 17, 1172).
|
Ben farklı bir şey anlatıyorum sen başka bir şey diyorum ki kutsal kitabımızda Allah, ‘’işte bu bana ulaştıran dosdoğru yoldur. Azgınlardan sana uyanlar dışında kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur.’’ (Hicr suresi 41-42. Ayetler) dedi. ‘’Deki, Allah’ın dilemesi dışında kendi nefsin için bir fayda ya da zarara gücün yetmez.’’ (Araf suresi 188. Ayet) Yine Kur’an’ın bildirdiğine göre şeytan da ‘’Benim sizin üzerinizde herhangi bir gücüm yoktu’’ (İbrahim suresi ayet 22) diye itirafta bulunmuştur.