Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Hicr suresi ayet 42: “Benim ihlâsa erdirilmiş o has kullarım ki, senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün yoktur. Senin nüfuzun ancak senin peşine takılan azgınlar üzerindedir.”
Ayrıca Kur’an’ın bildirdiğine göre şeytan da ‘’Benim sizin üzerinize herhangi bir gücüm yoktu’’ diye itirafta bulunmuştur. (İbrahim suresi 22. Ayet)
Bu konuda Elmalı Hamdi Yazır’ın ‘’Cin Çarpması’’ hakkındaki görüşü:
‘’…Bunlar insanlık tarihi boyunca aslına vakıf olunamamış gizli sebeplerden meydana gelen bir takım hastalıklar olduğu için cin ve şeytanlara nisbet edilerek ‘Cin çarpması, şeytan çarpması’ denile gelmiştir. Bu tür hastalıkların cin ve şeytana nisbet edilmesi hakikat mı? mecaz mı? meselesi münakaşa konusu olmuştur….’’ 8Yazır, hak Dini cilt 2 sayfa 957)
|
Hani o, Rabbine şöyle nida etmişdi: «Hakıykat, şeytan beni yorgunluğa (meşakkate) ve azaba (hastalığa) uğratdı. (Ey Resûlüm!) Kulumuz Eyyûb'u da an! Hani, Rabbisine: “Doğrusu şeytan(hastalığımdan dolayı yakınlarıma verdiği vesveseleriyle) bana bir yorgunluk ve bir elem dokundurdu!” diye seslenmişti.
Sâd / 41 "Kocası gurbette olan (yabancı) kadınların yanına girmeyin. Zîra şeytan, her birinizin içinde, vücudunuzda kanın dolaştığı gibi, (kendisini hissettirmeden) dolaşır."
buyurdu. Biz atılıp sorduk:
"Sende de dolaşır mı?"
"Bende de (dolaşır), ancak Allah bana yardım etti de (şeytanım) bana teslim oldu." (Tirmizî, Radâ 17, 1172).