19.05.24, 03:27
|
Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Senin yaşadığına benzer olaylar korku filmlerine de konu edilmiştir. Hatta Poltergeist (1982) adlı film de bu konu üzerine yapılmıştır. Ülkemizde Kötü Ruh adıyla gösterilmiştir. Üç filmlik bir seridir. Filme de konu olduğu üzere poltergeist; genellikle “yaramaz” ve bazen kötü niyetli bir ruhun, sesler çıkararak, nesneleri hareket ettirerek veya insanlara/hayvanlara saldırarak kendi varlıklarını ortaya çıkardıkları paranormal olaya ve bu ruha verilen addır. Poltergeist kelimesi, Almancadaki “poltern” (vurmak) ve “geist” (ruh) olan iki kelimenin bileşiminden gelir. Olayların çoğunun, bir kişi tarafından bilinçsiz psikokinezi üretilmesi ile oluştuğu sonucuna varılmıştır. Sıkça rastlanan poltergeist aktiviteleri, taş, pislik ve başka küçük nesne yağmurları, hareket eden veya fırlatılan nesneler (tabaklar, bardaklar, hatta büyük mobilyalar), yüksek sesler ve çığlıklar ve iğrenç kokular olarak sayılabilir. Teknoloji geliştikçe poltergeist olaylarının bu duruma (veya gelişmeye) uyum sağladığı gözlemlenmiştir. Telefondaki veya elektronik aletlerdeki parazitler ve ışıkların açılıp kapanması gibi. Genellikle poltergeist aktiviteler aniden başlar ve aniden biter. Aktiviteler neredeyse daima geceleri bir kişinin varlığında veya şahitliğinde ortaya çıkar. Tipik olarak bu kişi “aracı”, yani aktiviteleri çeken veya aktivitelere odak olan kişidir. Film bunu konu edinmektedir. Türkiye’de de birçok bölgemizde gazete haberi olmuş vakalar vardır. Örneğin ülkemizdeki vakalardan bazıları; Siirt’teki Toprak ailesine ek olarak, Şanlıurfa’da Zeki Taş ailesi, Yozgat’ta Mevlüt İncekara ailesi, Van Karakoç köyünde bir evde, Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Çadırlı Kör Mehmet köyünde Sultan Alçay’ın evinde, Adıyaman’ın Kâhta ilçesi Narince köyünde Ahmet Çelik’in evinde benzer yanma ve tutuşma olayları basına konu olmuştur. Bitlis’teki bir ailede, kendiliğinden yanma, mutfak eşyalarında kırılma ve evde yerli yersiz çamur ortaya çıkmaları. Kendiliğinden yangın çıkmaları Bilimadamlarına “Pyrokinetic Poltergeist Phenomena” deyince çok saçma diyebilirler. Bu olayların ardında, genel olarak, kontrolsüz yeteneğinin ve bunun nasıl olduğunun farkında olmayan bir çocuk vardır. Çoğunlukla da bu ergenlik dönemine yakın bir kız çocuğudur. Zihnin-maddeye etkisini bilmeyen, kendini kontrol edemeyen bir zihinsel etki söz konusudur. Cinlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur.
|
Kardeş açıklama için çok teşekkür ederim bu yazdıklarını kelimesi kelimesine biliyorum çünkü yaşadığım durumlarla alakalı yıllarca sayısız araştırma yapmak zorunda kaldığım için hepsine aşinayım. Yaşadığımız her olayı daima önce mantık çerçevesinden geçirdik ailemle hep. Çok basit bir örnek vereyim benim ve annemin önünde duran bardaklar bir keresinde hiçbir neden yokken kendiliğinden çatlıyordu. Geçen hafta yine aşırı karanlık bir enerji hissettiğimde mutfakta cam tabak kırıldı. Bunun gibi sayısız örnek var. Yani bunları benim zihnim mi yapıyor kontrolsüz enerji nedeniyle? Mantıklı geliyor kabul edebilirim bunu. Ama hayatta başıma gelen kendim yönetemediğim her uğursuzluk her ızdırap verici olay ve rüyalarım? Kendi kendimi mi hasta ediyorum mesela. Annem kabus görünce elince kına gibi izler aniden oluşur. Fotoğrafları var. İnanmayana atabilirim. Sevdiğim kişiyle bir fotoğrafımda arkada belirmiş duman ve silüet var bunu da mı biz yaptık enerjimizle.. Bilemiyorum kardeş inşallah senin dediğin gibidir inşallah sadece sorun benimdir. Ben burda sayamayacağım birçok nedenden dolayı tasallut olduğuna inanıyorum. Mesaj kotasını doldurup istişare edecem inşallah İmas hoca ile.
Alıntı:
Allah dostu1 Nickli Üyeden Alıntı
Allah yardımcın olsun abi Rabbim sabırlar versin bu yaşadıklarımız da birer imtihan. Rabbim tez günde şifanızı versin inşAllah
|
Allah razı olsun amin kardeş çok teşekkür ederim.
|