Alıntı:
niif Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar ben düzenli namaz kılmayan sadece cuma dan cumaya namaz kılan biriydim. Daha sonra 1 hafta boyunca her gece yatsı namazı kılmaya başladım. Ardından da 20 gün kadar her gün 100 fatiha okumaya başladım. Daha sonra kılabildiğim kadarıyla gün içinde namazlarımı kılmaya başladım Elhamdülillah. Sonra bu siteyi keşfettim zikir çekmeye başladım her namazdan sonra. Günlük 2000 Kere ya Latif zikrini çektim yaklaşık 20 gün kadar bir konudan gördüğüm kadarıyla. Daha sonra ya Vedud zikrini çektim ama sanırım biraz ağır geldi baş ağrısı ve resmen başımda bir yanma hissetmeye başladım hemen bıraktım. Daha sonra araştırdığımda enerjisinin kuvvetli olduğunu gördüm sorun yaşarım diye o zikri terk ettim.
Daha sonra @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocamın Celcelutiye hakkında herşey konusunu gördüm. 1 hafta kadar devam edebildim yine bir şeyler oldu okuyamadım. Sonra çakralarımı açmaya düzenlemeye karar verdim belki enerjiler fazla geliyordur diye şuan Ya Nur ya Kuddüs zikrini her yatsı namazından sonra okuyorum 21 günün tamamlanmasına 2 gün kaldı. bunu yaparken keşfimin açılması ve imanımın kuvvetlenmesi için(bir konuda hocamız yazmıştı sanırım imanını kuvvetlendirir diye birisi için oradan gördüm) inna fetehna leke fethen mübina leyse leha min dunillahi kaşifeh bu duayı zikrettim. Çakra açmak ve keşif için okumadan önce hep niyet ettim. Bazı rüyalar gördüm bazı dualar ve sayıların olduğu ama yorumlayamadım. Gün içinde aklıma geldikçe tövbe çekiyorum bu aralar. Konularda görüp yaptığım bazı uygulamalar da oldu.
Bunun dışında bir çok kere istihare yaptım. Sonuçlananlar da oldu sonuçlanmayanlarda bazılarını ben yanlış yorumladım sanırım. Artık ne zikredeceğime karar veremiyorum. Siz hocalarımdan yardım istiyorum.Lütfen bana bir yol gösterin. @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Zikir kavramı Kur’an’da çeşitli anlamlarda kullanılır. Hadislerde de öyledir. Zikri dille zikre indirgemeye gerek olmadığı gibi dille yapılan zikre karşı çıkmak da hükümsüzdür. Zikir, Allah’ı anmak, hatırlamak, O’nun farkında olarak yaşamaktır. Bu anlamıyla salih amellerin hepsi zikirdir. İhlas, İhsan, takva da birer salih ameldir. Onlar da bir açıdan zikirdir. Zira bunlar Allah şuurunu kalpte ve beyinde canlı tutmaktır. Allah, Allah demek, La ilahe illallah, elhamdülillah, sübhanallah demek de zikirdir. Zira kalp ve beyin bunlarla meşgul olmakta onları içselleştirmeye çalışmaktadır. Zikir ayrıca gafletin zıddıdır. Amellerimiz hem riya hem de gafletten uzak olmalıdır. Bir amel riyasız, yani sırf Allah için olabilir. Ama o amelde zikir yoksa amel yine eksik demektir. Zira zikir ameli Allah’ı unutmadan, aklımız başka işlerde olmadan, gaflete düşmeden yapmaktır. Şayet amellerimizde gaflet ağır basarsa ecir ve fazileti de o oranda noksan demektir.