Alıntı:
Tuheymefyail33 Nickli Üyeden Alıntı
OKB var bende aşırı vesvese var her türlü konuda. Tıp psikologlar 100% iyileşme olmayacağını söylüyor. Yıllardır zikir çekiyorum bir parça fayda oldu ama tamamen değil yani tıp gibi %100 iyileşme yok zikiri bırakasım var
|
Selamünaleyküm hayırlı geceler
20 yıl gibi süredir okb hastası olarak yazıyorum evet malesef %100 geçmiyor.Aylarca hiç ilaç kullanmadığım ve hiç takıntılarımın aklıma bile gelmediği dönemde oldu evden çıkmamayı geçtim oturduğum yerden takıntı yüzünden kalkamamığım aylarda oldu.
Kuran okumak, zikir çekmek namaz kılmak yada manevi destek almak hususunda hocalarımız daha iyi cevap verecektir ben sadece başka hususlara değinmek istiyorum bana iyi geldi Allah’ın izni ile.
Hacamat( manevi desteği şifası biliniyor uzun uzun yazmaya gerek)
Düzenli kan bağışı, kanın kendini yenilemesi ve sağlık hormonların salgılanması için.Okb kaygı bozukluğu ve bu kortizol yüksek derece salgılandığı için oluyor.
Düzenli spor
Düzenli erken kalkıp erken yatmak
Düzenli sağlıklı beslenme
Kafanın içinde gürültü yapacak müzik,film ve sosyal medyadan uzak durmak
Düzenli şekilde açık havada bulunmak
Düzenli şekilde sıksık gökyüzüne bakmak
Düzenli şekilde tanımadığın insanlara selam vermek gülümsemek ( serotinin salgılamak için)
Düzenli 5-10 dk arası nefes egzersizleri
Market,pastahane gibi ürünlerden,gıdalardan uzak durmak
Şekerli ,asitli gıdalardan uzak durmak
Düzenli su tüketimi(günde 3 litre içiyorum)
Üzüntüden,kavgadan,gürültülü şeylerden uzak durmak.
Alerjim yok doktor tavsiyesi de alarak Karabaş otu,lavanta,rezene,gül yaprağı,2yaprak yeşil çay,sarı kantaron karışımı çay içtim düzenli şekilde hala içerim.
Doktora da düzenli gittim tabi onuda belirteyim.
Tabi bunların sonunda en önemlisi Allah’a tevekkül etmek.Manevi olarak hocalarımız büyüklerimiz cevap verecektir ben yaptıklarımı aklımda kalanlardan yazdım.Fark edildiyse bu işte düzen,istikrar,disiplin çok önemli kaygı oluşacak açıkları kapatmak.Bunları yapıp yinede %100 kurtulamadım manevi destekte aldım tabi ama Allah’a çok şükür, elhamdulillah şifa verdi.Çok zor bir hastalık bilirim inşaallah tez zamanda şifa bulursun