Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Amin ecmain kardeşim, Rabbim cümlemizden razı olsun inşaAllahu Rahman
Bir dua ile insan o makama çıkar da bilmez işte, sonra vay filanca zikirden mi oldu yoksa şundan mı bundan mı oldu diye debelenir dururuz
Allah ile arandaki o çocuksu saf ve temiz muhabbetini asla yitirme, yaşadığın acayiplikler bazen ne okuduğun esmalardan olur ne başka zikirlerden. Tamamen Allah ile olan muhabbetinden ve ona karşı olan güzel zan'larından olur da haberin olmaz.İnsanın Allaha en yakın olduğu zaman gaflet anıdır, uyanık olursa zaten yanaşamaz. Deli olmadan da veli olunmaz derler.
Neyse, çocukluk demişken bu da büyük bir makamdır bilirmisin..
Münir Derman hazretleri sohbetinde şöyle bahseder ;
Meşhur 16. Lui. Fransızların inkilapta. Dehşetli bir adam. Torununu almış sırtına da koskoca kral atçılık oynuyor. O sırada İspanya sefiri girmiş içeriye. Görünce böyle çekilmiş herif: “Ne oluyor bu?” demiş.
Kral hiç istifini bozmamış. Demiş ki: “Sefir senin torunun var mı?” demiş. Çocuuuk insanı tasarrufuna alıyor. Niçiiiin? Allah’a daha yakın olduğu için alıyor. Çocuk oldu mu dedesiynen aynı konuşur. Dedesi yahut babası o çocuğun mertebesine iner. O halde demek ki çocukta tasarruf-u ilahî var demektir. Şu halde çocuğun tesiri altındadır o ihtiyar. Fakat farkında değildir. Bu çocukluk makamının kuvvetinden ileri gelir. Çünkü çocuğun Allah ile ilgisi daha yakındır. Büyük, Rabbından uzaktır. Çocuk bundan dolayı mükellefiyeti henüz yoktur çocuğun. Allah’a daha yakın olan kimse, daha uzak olana tesir eder. Kim ki Allah’a yakin Allah tan uzak olanı kendisine cezb eder. Onun için çocuk da yaşlıları kendine cezb eder.
Sohbetin linkini de bırakayım dinlemek istersen, alman gereken mesaj çıkıverir içinden kim bilir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Allah razı olsun. Çıkmaz olurmu çıkar elbet. Her kıssadan alınacak bir hisse vardır. Zan konusunda da benim kesinlikle inandığım şusur; hadisi şerifte diyor ya yüce Allah “ben kulumun zannı üzereyim. Beni nasıl tanırsa öyle muamele ederim” Rabbime itikat burdan gelmeli diye düşünüyorum. Dua ederken O benim duamı geri çevirmez zannıyla dua edersek duamız kabul olur. Sıkıntıya düştüğümüzde Rabbim bizi darda koymaz o merhamet sahibidir ona inananları himaye eder dersek muhakkak çıkış yolunu bize gösterir. Bu olumsuz bakış açılarında da böyle. Ateistlerden neden uzaklaşıyor Rabbim? Herşeyin sebebi bu bakış açısında yatıyor. Kimisi diyorki duam kabul olmuyor. Bunun sebeplerine yada içindeki itikada bakmaksızın Allah benim dualarımı kabul etmez zannına kapılıp dua etmekten geri duran çok insan var. Söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Sizinle karşılaşmamın tesadüf olmadığının farkındayım. Bana uygulamama rağmen unuttuğum şeyleri hatırlattınız tekrar farkına varmamı sağladınız. Rabbim sizi sevsin. Sizden razı olana kadar sizi yaşatsın. Çekemeyeceğiniz dert vermesin. Doğru yoldan hiç ayırmasın. Peygamber efendimize s.a.v. Komşu eylesin. Amin ecmain