Alıntı:
asius Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 10 yıl önce üniversite sınavlarına hazırlanırken içim çok daralmıştı. Kendimi biraz Allaha yöneltmem gerektiğini düşünüp çalışmaya ara verdim. Sessiz olduğu için gece çalışırdım. yatsıdan sabah namazına kadar otururdum. O gece şehitlerle alakalı bi kaç makale okudum. İçimden keşke ben de şehit olabilsem o makama erişebilsem diye geçirdim.Sonra elime esmaül hüsna kitabımı aldım. Sınavda başarı için hangi esmalar faydalı ona bakacaktım. Kitabı açtığımda eş-şehid ismini gördüm. Faziletlerini okudum. Sonra oturdum ebced sayısınca okudum. Okuma bitince 1000 tane de salavat çekmek geldi içimden. Hayli uzun sürdü. Dilim damağım kurudu ancak bitirmeyi başardım. Sonra ezan okundu namazı kıldım yattım. Yatmadan önce dua ettim. Rabbim dileğimi kabul ettiysen bana bunu rüyamda bildir dedim. Rüyamda kendimi kutsal topraklarda gördüm. Yanımda tanımadığım sarıklı cübbeli bi adam vardı. Bana yol gösteriyordu. Bizden başka kimse yoktu. Şeytan taşlama yapılan yerdeydik. Taş toplamanın usulünü bile öğretti orda. Fakat kabeyi görmüyordum sadece ''lebbeyk'' nidalarını duyabiliyordum. Orda uyandım. O gün bugündür ara ara uynık halde kulağıma lebbeyk nidaları gelir.
Bu rüyayı bilgisi olduğunu düşündüğüm birine anlattığımda bana Kabeye giremediğimi oraya varmak için bir engeli aşmam gerektiğini söyledi.
Geçen ay ise rüyamda bir kapı gördüm. Tanıdığım bir kapı değil. Üzerine güneş ışığı vuruyor içindende tarif edemediğim bembeyaz bir ışık çıkıyor. Kapalı olan kapının aralıklarından sızıyor daha doğrusu. Başka bişey görmeden uyamdım. O gün dükkanım için rölyef yapacaktım ve desen araştırıyordum. Desenlere bakarken rüyamdaki kapıyı gördüm. Birebir aynısı. Kapıyı araştırdım meğer Kabe kapısıymış. Çok mutlu oldum. Aynı bilgili kişiye anlattım.Bu seferde kapı açık değilmiş içeri girmen için bir engeli geçmen lazım dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
|
Allah ile muhabbetin güzel kardeşim, sorularına en doğru cevapları yine sadece o'nda bulabilirsin.Kaybettiğin zamana üzülürsün çaldığın farklı kapılar yüzünden, Allah sana yeter, o kapıyı görmüşsün işte mübarek olsun.
Başka başka yorumlara ihtiyaç duyma, anlayamadın diyelim ki. Bak içinden geçirdiğini bile işitip, cevaplayan şah damarından daha yakin olana yönel maksat muhabbet olsun
Rabbim anlayabiliceğim şekilde gösterirmisin benim senden başka danışacağım kimsem de yok Velim de Vekilim de sensin Rabbim de güzelce rica et.
Rufai hazretleri der ki; ben hakikate ermek için çok kapılara başvurdum. Nihayet bir kedinin bir delik önünde iki gün beklediğini gördüm. Nihayet avını yakaladı. Ben de sabırla hiç’lik kapısında bekledim ve hakikate erdim buyurdular.
Bende şehitlerden olsam... turnayı yine gözünden vurmuşsun haberin yok kardeşim
Ayrıca Şehid esması her gün okuduğumuz Huvallahullezi de geçer, Alimul Gaybı Veşşehadeh diye, kimsenin bilmediği gaybı, en gizliyi saklıyı hakkıyla bilen,herşeyden haberdar olan manasıyla yer alır.
Bir başka ayeti kerime de ise Şehidallahu ennehu la ilahe illa huve, vel melaiketu ve ulul ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa huvel azizul hakim. Allahtan başka ilah olmadığına Allah şahittir ve melekleri de şahittir ve katından ilim nasip ettiği kulları da şahittir.
Bu ayet de geçen mana da bizzat şahitlik mertebesinden bahseder. Kelimeyi Şehadet neydi ? Neye şahitlik ediyorduk.Bu yolun en başı da şahitlikle başlıyor.
Bende şehitlerden olsam derken Duan kabul olmuş inşaAllahu Rahman kardeşim. Şehitliği sadece savaşta ölmek olarak biliriz ama aslında kendi içinde yüzlerce mertebesi vardır, Allah yolunda ölenler, öldürülenler, aslında hiç ölmeyenler şehitlerdir. Ölmeden evvel ölenler, hakikati hoca pamuğu tıkamadan yıllar evvel görenler var ya aha onlar da şehit.Sürekli abdestli gezen ve o hal üzere ölenler de şehit.
Velhasılı ; Allah ile ol, Allah için sürekli abdestli bulun, her namazın ardından Haşr suresinde geçen Huvallahullezi ve Ali İmran da geçen Şehidallahu ennehu diye yukarıda yazdığım ayeti kerimeyi de oku, Resulallah Sav efendimiz bu ayeti okuduğu zaman ardından dermiş ki ; Belaaa ve ene ala zalike mineşşahidiyn. Eveeet bende buna şahit olanlardanım
Bunu da peşine söyle şahitlerden olduğun belli olsun