Alıntı:
yahya313 Nickli Üyeden Alıntı
Çekim yasası varmıdır,nedir, nasıl yapılır, gerçek midir
|
Düşüncelerin oluşturduğu manyetik alanı tespit etmek için SQUID olarak bilinen süper iletkenli özel araçları dış etkilerden izole alanlarda insanlar üstünde kullanmak gerekir. Üstelik bu ölçümler, kafatası üstünde yapılmalıdır. Zira manyetik alan uzaklıkla doğru orantılı şekilde azalır ve böyle hassas aletlerle bile uzaktan ölçmek pek mümkün değil. Dolayısıyla düşüncelerimizin meydana getirdiği manyetik alanın başımıza gelen şeyleri etkileyecek şekilde evrene şekil vermesi bilimsel olarak mümkün görünmüyor. Üstelik kötü düşüncelerle iyi düşüncelerin manyetik alanını da birbirinden ayırmak da mümkün değil
Ama öte yandan çekim yasasının çok saçma neticeleri var. Bu ilkeyi ciddiye alırsanız, Afrikalıların sömürüldükleri için değil zengin olmayı isteyemedikleri için fakir olduklarını söylememiz gerekir ya da soykırımların ve yüzlerce trajedinin bunu yaşayanlar olumsuz düşündükleri için gerçekleştiğine inanmamız gerekir.
Sonuç itibariyle çekim yasası diğer New Age ilkeleri gibi bilimsel temeli olmayan ve kuantum fiziğiyle hiçbir bağlantısı bulunmayan ciddiyetten uzak bir iddiadır. Olumlu düşüncenin olumsuz düşünceye göre kişilerin ruh sağlığına hatta beden sağlığına iyi geldiği ayrıca düşünce ve duygularımızın dünyayı nasıl deneyimlediğimizi etkilediği herkesin bildiği ve ‘’sır’’ olmayan bir gerçektir. Ancak evrenin bizim düşüncelerimize göre şekil aldığını ve başımıza gelenlerin sadece bizim düşüncelerimizin neticesi olduğunu iddia etmenin hiçbir mantıki ilmi ve dini yönü yoktur.
Kardeşim biliyorsun bu mevzu Avustralyalı TV yapımcısı Rhonde Byrne’in Türkiye dahil tüm dünyada çok satanlar listesine giren 20 milyondan fazla satıp 50’den fazla dile çevrilen Sır(Secret) kitabıyla başladı. Byrne çekim yasasını kuantum fiziğinden çıkardığını kuantum fiziğinin görüşlerini doğruladığını iddia ediyor. İlk dikkat etmemiz gereken şey kuantum fiziğinde insanların düşüncelerinin onların başına gelen olayları belirlediğini ima eden herhangi bir neticenin mevcut olmadığıdır. Çekim yasasının kuantum fiziğiyle en ufak bir münasebeti yok. Daha umumi olarak fizikte, Byrne’ın iddia ettiği gibi benzerler birbirini çeker diye bir şey yok. Tam aksine ters yükler ya da ters manyetik kutuplar birbirini çeker Elbette bu da düşündüğünüzün tersinin gerçekleşeceği manasına gelmez. Şeker tüketmenin değil şekerin kilo aldıracağını düşünmenin vücudumuzun yağlanmasına yol açtığını düşünmenin ya da sigaranın değil sigara içmenin sizi kanser yapacağı düşüncesinin sizi kanser yaptığı iddialarının hiçbir ilmi İslami dayanağı olamaz. Hülasa safsatadır.