rüyada kutsal topraklara gitmek
Yaklaşık 10 yıl önce üniversite sınavlarına hazırlanırken içim çok daralmıştı. Kendimi biraz Allaha yöneltmem gerektiğini düşünüp çalışmaya ara verdim. Sessiz olduğu için gece çalışırdım. yatsıdan sabah namazına kadar otururdum. O gece şehitlerle alakalı bi kaç makale okudum. İçimden keşke ben de şehit olabilsem o makama erişebilsem diye geçirdim.Sonra elime esmaül hüsna kitabımı aldım. Sınavda başarı için hangi esmalar faydalı ona bakacaktım. Kitabı açtığımda eş-şehid ismini gördüm. Faziletlerini okudum. Sonra oturdum ebced sayısınca okudum. Okuma bitince 1000 tane de salavat çekmek geldi içimden. Hayli uzun sürdü. Dilim damağım kurudu ancak bitirmeyi başardım. Sonra ezan okundu namazı kıldım yattım. Yatmadan önce dua ettim. Rabbim dileğimi kabul ettiysen bana bunu rüyamda bildir dedim. Rüyamda kendimi kutsal topraklarda gördüm. Yanımda tanımadığım sarıklı cübbeli bi adam vardı. Bana yol gösteriyordu. Bizden başka kimse yoktu. Şeytan taşlama yapılan yerdeydik. Taş toplamanın usulünü bile öğretti orda. Fakat kabeyi görmüyordum sadece ''lebbeyk'' nidalarını duyabiliyordum. Orda uyandım. O gün bugündür ara ara uynık halde kulağıma lebbeyk nidaları gelir.
Bu rüyayı bilgisi olduğunu düşündüğüm birine anlattığımda bana Kabeye giremediğimi oraya varmak için bir engeli aşmam gerektiğini söyledi.
Geçen ay ise rüyamda bir kapı gördüm. Tanıdığım bir kapı değil. Üzerine güneş ışığı vuruyor içindende tarif edemediğim bembeyaz bir ışık çıkıyor. Kapalı olan kapının aralıklarından sızıyor daha doğrusu. Başka bişey görmeden uyamdım. O gün dükkanım için rölyef yapacaktım ve desen araştırıyordum. Desenlere bakarken rüyamdaki kapıyı gördüm. Birebir aynısı. Kapıyı araştırdım meğer Kabe kapısıymış. Çok mutlu oldum. Aynı bilgili kişiye anlattım.Bu seferde kapı açık değilmiş içeri girmen için bir engeli geçmen lazım dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
|