Alıntı:
Yamid Nickli Üyeden Alıntı
Selamunaleykum,bu soruyu daha òncede sormuştum ama içim hiç rahat deyil,bundan 2 sene ònce askerlikten geldikten sonra iş için yurtdişina çiktim ve babamla aramda olan bir sorun yùzunden babamla hiç konuşmadim,beni çok severdi ama hep ilgisiz birakti cocuklukta cok fakirlik cektik ,ve surekli icerdi doverdi beni.sinirli birisiydi,her kesin cok gunahi var ama babamin da coktu,çok seviyordu beni ama cok ihmal etmisti ben de seviyordum babami.Ama dargin oldugum icin hic aramazdim ve bir gun babam kalp kirizi geciriyor ve arabada hastene giderken akarabalarima diyorki bana bisey olursa ogluma soyleyin kabrime gelmesin.ve babamin oldugunu duydugumda bir bosluk hissettim ama hic aglayamadim.sadece susmustum.aģlayamiyordum.babamin arabada dedigini oyrendikten sonra hungur hungur agladim.ve bi daha hic aglayamadim.Ve o gunden sonra kendimi hiç affedemedim ve içim hep sikintili yaptigim hatadan dolayi babami aramadiģim için.acaba hakkini helal etmişmi?nasil oyrenebilirim varmi bir yolu,bilen bir hoca varmi?ve ya napmaliyim?babam adina herhangi bir sey yaparsam sevap babama gidermi?lutfen yardimci olun
|
Diğer mesajlarda namaz kılmıyorum demişsin.Haliyle namaz kılıp dua etsen uygun olurda ama sen genede o mezarıma gelmesin demiş.Sen mezarını ziyaret et.Duanı yap.Birde cami olur kuran kursu olur sadaka cariyye denir yada bir fakire 5 tl de versen babamın ruhuna ediyorum babında diyip versen onunda ulaşması gerekir.Eski kitaplarda yazaılanlara göre.