Geçen hafta u
üçdört gün uyku bulamadiydim.
Sonra yorgunluktan bittim ve çareyi sirkede aradım.
Yatarken doğal sirkeyle saçımı nemlendirin ciltlere dibinide. Yirmi dakika sonra kurudu saçım ve kafam o yorgunluktan hafifledi. Tekrar ıslattım saçımı ve rahat uyuyabildim.
Yanlız bu sefer öyle bir derin uyku idiki, nerdeyse bir iki gün 24 saatten uyuyor ve dahada uykum var idi.
İkinci günüde sirke kullandiydim saçım başıma sürdüydüm baya ağır geldi.
Ama diğer haftası birşey kalmadı o baş ağırlığından ve uyku girmemesinden.
Uykum tekrar düzeldi bugünler önümüzdeki günler şu sirkeden daha başka fayda umuyorum.
Bikeresinde yaptırdım tekrar denicem, çünkü aşırı derecede boğuşurken rahat olduydum.
Yani sirkeli iki-üç havluylan örtünerek dört saat yatcam.
Son böyle yaptığımda onbeş sene evvel o dört saatin içinde ilk iki saat ateşler ve sıcaklık içinde olduydum. Başımı yüzümü de orttuydum sirkeli bez ile. Biyandan ateş te tanıyor diğer yanda ter içinde idiydim.
Son iki saatinde de tam tersine buz gibi olduydum üşüyordum dirdir titriyordum. Nefesim hızlanıyor ve sonra sakinlesiyordum.
Sonuçta o dört saatten sonra epey duzeldiydim, hatta hareketlerim kaslarım bile acildiydi, kosabiliyordum bile.
İşte son faidesini gördüğümden beri onbeş sene geçmiş. Nezaman tekrarlayayim dediysem unutmuş yada caydirilimisem.
Bu sefer kuvvetli iradem var, yaptım tekrar yapcam.
|