Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı
⚜️Korku panik üzüntü ve Vesvese geldiği anda şehadet parmağını şah damarına koy
3 defa La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim de içine çek bak bakalım vesvese kalıyormu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
⚜️Bir başka uygulama ise şu sekildedir ;
1. “Eûzü bi kelimâtillâhi’t-tâmmâti min gadabihî ve şerri ibâdihî ve min hemezâti’ş-şeytâni ve en yahdurûn.”
ANLAMI:
“Allah’ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.”
⚜️AÇIKLAMA:
Hz. Hâlid bin Velid (ra) bir gün Peygamber Efendimiz’e (sav) gelerek:
“Yâ Rasûlâllah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum.” dedi. Peygamber Efendimiz (sav) O’na: “Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun.” buyurmuştur.
Böyle durumlarda bu duaya sabah-akşam temiz bir niyetle en az yedi gün devam edilmelidir.
2. “Sübhâne’l-meliki’l-kuddüsi rabbi’l-melâiketi ve’r-rühi celelte’s-semâvâti ve’l-arda bî’l-izzeti ve’l-ce-berût.”
ANLAMI:
“Meleklerin ve rûhun Rabbi Melik ve Kuddûs Allâh’ım, Sen göklere ve yeryüzüne izzet ve ceberûtunla tecellî ettin.”
⚜️AÇIKLAMA:
Bir kişi Peygamber Efendimiz’e (sav): “Yâ Rasûlâllah, her şeyden korkup ürküyorum, ne yapayım?” deyince Efendimiz (sav) O’na yukarıdaki tesbihi çok okumasını tavsiye etti. O kişi bu tesbihi okumaya devam etti ve o hallerinden kurtuldu.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Allah Razı Olsun Kardeşim,peki bunun sebebi nedir yani basit vesvesemi,musallatmı yada imanımız yükseldikçe bu tarz şeylerle mi Allah cc bizi imtihan eder ?