29.04.24, 12:08
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Dranzer Nickli Üyeden Alıntı
Selamunaleyküm, Havas kitaplarında bulunan bir zalimin helâki ile alakalı kahr duaları var.
Fakat, ihtar olarak bu duaların iki yüzlü bir kılınç gibi olduğu, eğer o şahıs buna lâyık değil ise, kahr ve bedduanın tersine döneceği belirtiliyor.
Bu zalim Netenyahu buna lâyık mıdır ? Yani, içimiz rahat olarak, tersine dönmeyeceğinden emîn hâlde kahriye okunabilir mi ?
Eğer, okunabiliyorsa hiç okuyan oldu mu bu zâlime ? Normal bedduadan bahsetmiyorum, tertib ile kahriye okuyan uygulaması yapan oldu mu ?..
Saygılar..
|
Netenyahu'ya okumadım ama bende zalim bir insana kahriye okumuştum ama havas kitaplarında falan yok sadece belli zikir uyguladım samimi bir şekilde Allah'a dua ettim durumdan bahsettim ve bedduam tuttu.Eğer Gerçekten Zalimse bir kişi kahriye tutar.Ama değilse de o okuduğunuz kahriye sizi zelil eder.Netenyahunun zalim olduğunu herkes biliyor zaten ama Allah onlara mühlet vermiş bizim de müslümanlar olarak bu durumda dualar ile yardımlarımız ile filistin halkının yanında olmak düşüyor.
.
Küfredenler asla sanmasınlar ki, onlara mühlet verişimiz onların nefisleri için bir hayırdır. Biz onlara mühlet veriyoruz ki günahlarını arttırsınlar. Ve onlar için zillet verici bir azap vardır.
(Âl-i İmrân/178)
“Hiç şüphesiz Allah zâlime mühlet verir. Onu yakalayınca da kaçmasına fırsat vermez.” (Buhârî, Tefsîru sûre (11); Müslim, Birr 61)
|