Yıllarca sinizütten çok çektim artık daha rahatım. Çok ilaç kullandım ve çok şey denedim. Kimi yöntem geçici rahatlattı kimi si de hiç fayda etmedi.
Hava soğuk olsa yada tozlu havalarda bir tıkanır uykular haram olurdu sabah dayak yemiş gibi uyanırdım.
Ben yıllardır elmasirkesi tuz karışımını burun spreyi şişesine doldurur ve yanımdan ayırmam.
Tarifi: Bir su bardağı suyu kaynatıp soğutun, hatta kaynarken içine 2 çay kaşığı kaya tuzu ilave edinki sıcakken erisin. Soğuyunca 2 yemek kaşığı elma sirkesi ( 2 yemek kaşığı kısmını dayanabileceğiniz kadar olarak algılayabilirsiniz arttırmak mümkün ben 5 yemek kaşığı atıyorum)
bu karışımı geniz yanması yada burun tıkanması hissettiğinizde burnunuza 5-6 fıs yapıp içinize çekmeyeceksiniz başınızı geriye atığ kendiliğinden genzinizi yakmasını bekleyeceksiniz. Eğer geniz yanması olursa bilki geniz akıntınız vardır yutkunmadan oraya ulaşırsa hemen geçiriyor ama ben biraz garanticiyim geniz akıntısı boğaz ağrısı, iltihaplanma ve ileri zamanlarda kalp kapakcığı sorunlarına sebep oluyor o yüzden derhal giderilmeli.
Sirkenin dezanfektan ve antienflamatuar özelliği var cilde yada vücuda zararı yok lakin mikropları öldürüp çoğalmalarını önlüyor
TAVSİYE EDERİM:
|