Selamün aleyküm kardeşlerim.
Batıni ilimlerin hak(gerçek)olduğunu,böyle birşeyin var olduğunu etrafımızdaki mümin kardeşlerimize nasıl anlatabiliriz?
Biliyorsunuz ki müslümanlardan Büyük bir kısım bu tarz ilimlerin gerçek olmadığını, hurafelerden ibaret olduğunu düşünüyor.
Tabi ki bizde ki hoca görünümlü cahillerinde buna katkısı çok fazla...
Birkaç islami sitelerde tarama yaptım,havas ilmi olsun başka bir batıni ilim olsun hepsinde
''inanılıyor,rivayet ediliyor'' diye saçmasapan yazılar okudum.Sizde Farketmişsinizdir.
Öyle bir anlatılmış ki batıni ilimler sanki böyle birşey yokta insanlar uydurmuş arada bir tutuyor gibi bir hissiyat vermişler üstüne bunu yazan sayfalar internet siteleri ve hocalar Türkiye'de çok popüler! müslümanlar bu ilimlerden istifade etmesinler diye resmen var gücüyle çalışıyorlar,farkında olmadan veya bilerek...
İnsanlara bu tarz ilimlerin hak olduğunu,zikirlerin enerjisi olduğunu bu enerjinin insanları etkilediğini,davetlerin yapılabileceğini ama bunları kötü bir amaçla kullanıldığında tehlikeli olduğunu onun dışında hadim,hüddam,ifrit,ulvi ve sufli varlıklar,rahmani işlemler ve sayamadığım birçok şeyi insanlara nasıl aktarıp bu yanlış bilgi kirliliğini ortadan kaldırabiliriz ?
Lütfen bu yazdıklarımı yanlış yorumlamayın ben sadece bu yanlış bilgilerin ortadan kaldırılmasını ve müslümanların bu ilimlerden istifade edip insanlara ve kendisine yardımı dokunsun istiyorum