Alıntı:
Distress Nickli Üyeden Alıntı
Eskiden günümüze kadar hocaların yazmış olduğu muskalar genellikle tükenmez kalem ile yazılırdı.Araştırmalarım sonucunda is mürekkebi,ceviz mürekkebi,beyadil vech mürekkebi gibi ruhani ilimlerde kullanılan mürekkeplerde var.Safranı tutturmak zor,yapılsada 1 uzun süre muhafaza edilemiyor çok çabuk sulanıyor.Hazır satılan mürekkepler zaten gıda boyası içinde gram safran kokusu yok.Havas ilimlerinde kullanabileceğim,safran gibi kokusu ruhanileri cezbeden bildiğiniz bir mürekkep türü varmıdır ?
|
kural kuraldir,
tuvalet kağidi isteyene zımpara kagidi verilmez
ne olacak 2 side kağit dir denmez,
ezelden beri safran mürekkebi vardi, bazi yazmalarda kullanilan ejder kanı mürekkebi var
safran mürekkebi kisinin durumuna gore olacak miktarda yapilir
oyle 20 ml yapayimda her kisiye her yazmaya kullanayim olmaz,
iste bu ilim bunun icin zor kurallar silsilesi var esnetilemez, kolayina kacipta esnetmeye kalkarsan zaten bastan kaybetmis olursun...
Alıntı:
Distress Nickli Üyeden Alıntı
Safran mürekkebini yazım işlemi yapılacağı zaman hazırlıyorum ben.Çok yapınca 1 hafta sonra sulanmaya başlıyor.Tükenmez kalem dediğiniz gibi içinde alkol var.Şu ceviz mürekkebi çok ilgimi çekti benim.Hem doğal mürekkep olması hemde kağıda damlatıldığı zaman yüz şekli oluşturuyormuş gibi görüntüler vermesi ilginç bir mürekkep,bence ayet yazmada ceviz,tılsım ve vefk yazmada is mürekkebi kullanılabilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnternetten alıntıladığım bir ceviz mürekkebi çalışmasının resmi,dikkatli bakıldığı zaman sanki yüzler gözüküyor.
|
is mürekkebi hat yazmada kullanilir, o yüzden hat ustalirinin mutlaka bir kaç tane gaz lambası olur, ceviz murekkebi kullanan görmedim ..