Hissettiklerini şöyle tanımlıyor:’’Güç ve anlayış kabiliyetimin ötesinde, kaçınılmaz bir tehlike hissettim. Fiziksel varlığı olmayan elle tutulmayan mistik bir şey… Dehşet verici, korkutucu bir durum… Omurgamın dibinde oturmaya başladı… O günden sonra eski, normal kişiliğimi kaybettim. Farkında olmadan, bu şiddetli güç hakkında bilgisizken bu güç bende harekete geçiverdi. Sanki eskilerin en korunan sırlarına ayak basmışım. Sonuç olarak uzun süre pamuk ipliğine bağlı gibi yaşadım. İki uç arasında sallanıyordum. Yaşam ve ölüm akıl sağlığı ve delilik ışık ve karanlık arasındaydım.’’ (Gopi Krishna, The Evolutionary Energy in Man, Boston:Shambhala,1970 ss. 16-17)
Gopi Krishna yıllarca bu durumda kaldı. Hayatında sadece deliliğin çeşitli seviyeleri değil bir sürü medyum yetenekleri de görülmüştü. Bu bir sürpriz değildir. John Weldon ve Clifford Wilson, yoga ile ilgili Occult Shock and Psychic Forces (Okült Şok ve Psişik güçler) araştırma kitabında şöyle anlatıyorlar:
‘’Testler, yoganın gerçekten saf okültizm olduğunu ispatlar…Okültizmin çeşitli tehlikeleri olduğu araştırmalarla kanıtlandı’’
Sanirim okultuzm ile ilgili bu bahsettigi tehlikeler; çarpılma, musallat vb şeyler. Bu Gopi de yillarca musallatli kalmis galiba.
|