Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
halüsinasyon olamaz mı?
|
Hocam ben alım yada psikolog değilim. Açıkçası tam olarak psikolojik nörolojik yada dini açıdan direkt budur diyemem. Ama kendimce yorumumu bahsedeyim. Bir fikir alışverişi olsun isterim.
Kişinin halusilasyon görmesi bence belli durumlarda oluyor. Kişinin bir nörolojik rahatsızlığı vardır. Sinir uclarinda harabiyet, yada iletimde bir sıkıntı gibi. Bu tip kişiler hem gördüklerini yanlış yorumlar ( ona öyle gelmiştir çünkü) hem de farklı şeyler gördüğünü sanır.
Daha masumane durumda kişinin o anlık yaşadığı yoğun dalgınlık ve düşüncelere gark olması olabilir. Mesela kişiler dalginlikla bazı eylemleri yapmayı kontrolsuzce devam ederler. Sonrada dalginliktan yapmışım, derler. Buna benzer kişi de yoğun düşünerek halusilasyon görmüş olabilir. Genelde yoğun stress altında yoğun uzuntulerde de olabiliyor.
Dini olarak da şöyle düşünüyorum hocam tecrübeye istinaden söyleyebilirim sadece duyduklarim halusilasyon değildi. Çünkü benimle beraber baskalari da duydu, gayet bilinçli iken duydum. O vakitler sorunum derdim yoktu. Bu tarz şeylerden de bı haberdim. Ama varlıklarını hissediyordum. Bunlar bana sürekli olmuyor ama ara ara oluyor hala. Gözüm görmüyor ama kulaklarım duyuyor. Başka şahitler de olunca ve fiziksel( dünyevi bir maddesel olay) olmadığından da emin olunca aklıma farklı bir durum da gelmiyor. Ama tabi vaktiyle kimse inanmadı bana. Ben de bıraktım anlatmayı. Çözüm de bulamadım.