Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben senin sözun uzerine konustum bak ne diyorsun, iman uzere olunce af edilecegi ümidi varsa, butün günahları af olur,
bu senin sözün, sen kendi sozunden ne anladin
Bir de bir kul ne kadar günahkar olursa olsun iman ile öldüğü taktirde Allah Celle Celalühü'nun kendisini affedeğini ümid ederse bütün günahları aff olunur. "Ben kulumun zannı üzereyim" Sözü bunu anlatır.
|
Ben günahları içinde yüzmeye devam eden insana değil. O günah denizinden pişman olanlardan bahsediyorum yoksa namaz kılmayan oruç tutmayan nede olsa Allah Celle Celalühü affeder kafasını savunmuyorum savunduğum şey adam yıllarca namaz kalmamış ama pişman olmuş dönmek istiyor ben bu adam ne dıyecem? Gelme Allah Celle Celalühü haşa seni affetmez mi dıyecem? Benim savunduğum kısım dönmek isteyenler, pişman olanlar
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben senin sözun uzerine konustum bak ne diyorsun, iman uzere olunce af edilecegi ümidi varsa, butün günahları af olur,
bu senin sözün, sen kendi sozunden ne anladin
Bir de bir kul ne kadar günahkar olursa olsun iman ile öldüğü taktirde Allah Celle Celalühü'nun kendisini affedeğini ümid ederse bütün günahları aff olunur. "Ben kulumun zannı üzereyim" Sözü bunu anlatır.
|
Elimizden gelen kulluğu yapıp korku ile ümit arasında yaşamak gerekir. Günah deryasında yüzmek değil. Ama adam nefsine uymuş yıllarca günah işlemiş sonra pişman olmuş affedilmek, tevbe etmek istemiş elbetteki adam Allah Celle Celalühü'nun Rahmetinden ümit kesmeyecek.