Fiili olarak Kabul oldugunu bizzat yaşadığım hemde beklenen zaman dilimi içerisinde ( 40 gun sonrasındaki 10 gun) olmaz denilenlerin oldugunu gormuş biri olarak soyluyorum. Kabul olan her dua bir mucizedir ve her duanın mucizevi bir şekilde gerçekleşeceğini beklemek de çok hayatın gerçeklerine uymuyor malesef.
Duanın kim için okunduğundan ziyade , okuyan kişi de bence keramet. Zira 3-4 sene öncesinde benim için dua eden bir teyzenin duaları akıl almaz bir güzellik ve hızda gerçekleşmişti. O dönem bende herhangi bir ibadet olmamasına ragmen.
Oysaki son 2 senedir benim kendime ettiğim dualar , son derece samimi ve ısrarlı olmasına rağmen aynı sonuca ulaştıramadı beni.
Burdan benim anladığım şey , daha önce benim için okunan o duaları okuyan teyze ile kimbilir nasıl bir maneviyat mertebe farkı varki , aynı mucizeyi ben kendim için istediğim zaman oluvermiyor.
Yani bu dua kabul olma konusunu çokda basite indirgememek lazım.
Kabul olmuş duanın neye benzediğini bilmeyenler , bu konu hakkında farklı yorumlar yapıyor , bekle zamanı vardır , hayırlısı degıldır , sevap kazanırsın ahiret için vb . fakat duayı okuyan kişi yani agız ın aynı olmadıgını, manevi mertebelerinde aynı olamyacagını ve bundan dolayı da her duanın da her kes için aynı hızda ve beklendiği şekilde gerçek hayata yansıyamayacagını kebul etmek lazım.
Ha 2 senedir duası kabul olmayan ben bu durumdan üzgünmüyüm , hemde çok.
Tepkili ve Küsgünmüyüm , asla
Vaz gececekmiyim asla.
Dua kabul olmamaya devam ederse , Allah inancım değişecekmi ? Asla
Emin oldugum tek şey , her dua edenin duası , bir sebepten aynı şekilde mucizeleri tetiklemiyor.
|