Alıntı:
Zavien Nickli Üyeden Alıntı
Duası kabul olan biri herşeyi sabırla karşıladığına inanıyonmu sen. Her zorluğa tam itikatle sabır gösteren insan çok zor çıkar. Kimisinin duası kabul oluyor kimisininki hiç olmuyor bu böyledir. Kuranda çok sıkıntı çekenin duasını kabul ederim diye bir ayette olmadığına göre? İman namaz sabır önemli faktör ama kimi insanın her şeyi rast giderken kimininkide yıllar boyu aksilikler peşini birakmaz. Şimdi bu insana kalkıpta sabret, böyle düşünürsen zaten olmaz vb cümleler çok sıradan geliyor.
|
Seni memnun etmem gerektiğini bilmiyordum
Bunu ben demiyorum alimler söylüyor senin düşünce tarzına göre yada yaşanmışlıklarına göre bir ayette yok ona bakılırsa senin anlamak istemediğin şey Her şeyin bir anlamı var dilin sesin cümlelerin nefsini susturman gerek kabul olmadı kabul etmedi diyemezsin olacağı varsa da olmaz imtihan dünyası burası ayrıca her duaya icabet vardır mükafatını burda mı alırsın diğer tarafamı bırakır bilemeyiz bu bilinmemezlikle Allahı yargılayamazsın ya öteki tarafta verdiyse hatta daha iyisini verdiyse işi o zaman daha da karıştırırsın