Alıntı:
kobra1050 Nickli Üyeden Alıntı
Bazen insanın içini kemiriyor bunca yapılana rağmen dili ve kalbi tutmak
Hocam ben uzak dursam yaşadıklarım ok gibi önüme geliyor nefesini aldığı şehirde durdukça huzursuzluk kaplıyor artık.
Hocam çok güzel betimlediniz Allah sizden razı olsun. Hocam bu yaşadıklarımı aylarca yaşadım hastalığım çıktı ortaya aşırı kilo verdim rengim betim benzim attı. Buna rağmen değer verdiğim için bir şey demedim yapamıyorum değer verdiğim halde ona "dua" etmekten başka bir şey yapmıyorum. Bazen içimde bunca yaşattıklarının bi bedeli olmalı diyorum ancak sadece sözde kalıyor iyi ki de kalıyor ama helal etme konusunda maalesef yapamam hocam her gece ne çektiğimi Allah biliyor.
|
Helal etmek zaten, sen suçsuzken yapman gereken birşey. Suçluyken zaten suçlusun. Haklıyım dediginde helal etmek lazım zaten.
Üstelik hepimiz çok üzülücek şeyler yaşamışızdır yaşı ileri olanlar daha çok yaşamıştır. Ama hayatı Emmareye göremi yaşayalım? Yoksa Allahımıza onun hoşnutluguna göremi yaşayalım?
Allah bize merhamet etsin diyorsak önce biz merhamet etmesini bilicez. Ki isteyecek yüzümüz olsun. Yapamıyorsak bile;
Ya Rabbi nefsime takvasını ver , kalbimi yumuşat ; merhamet ver; yarattıklarının tamamına helal edebileyim ; diye dua edilebilir belki?
Kınama falan yok söylemem yanlış anlaşılmasın canım gardaşım, burada senin göğsüne oturmuş olan o varlıktan kurtarmaya calısıyorum. Helal etmezsen ordan o yük kalkmaz. He az hissedersin veya çok hissedersin o zamanla değişir üstüne bindikçe günahlar.
Fakat sen burda şunu diceksin bak iyi dinle;
“Şimdi ben helal etmezsem, öbür tarafta Allah benim ondan hakkımı alıcak, belki o hakkı onu ateşe atarak ödettiricek, peki RasulAllah Efendim bunu görünce üzülücek mi yoksa sevinecek mi?”
Sorusunu sordugun anda. Mesele çözülür.