Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı
bende onu diyorum ben yalnız akıl dinidir demiyorum ki akıl ve nakil dinidir bunu tartışmak bile abesle iştigal islam yalnızca nakil dini demek hem islama hemde müslüman olmuş tüm varlıklara hakarettir aksi halde bizi hayvanlardan ayıran şey akıldır akıl olmazsa onlardan ne farkımız kalacak insan idrak edemeyceği şeyler var diye bu akılsız olduğu anlamına gelmez ki zamanla idrak eder bir kişinin göz perdesi açılınca cinleri görünce akılını kaybedecek gibi olur derker ama zamanla alışır hatta sıradanlaşır o aklını kaybedecek denilen görüntüler ee şimdi bu kişi akılsız diyebilir miyiz
|
Aklımızın ermediği herşeye tevekkül etmemiz icap eder tabi nakil dini sadece değil fakat nakil gereklidir çünkü şeriatı belirleyen fıkıh usulüdür fıkıhta sadece ayetlerden olmaz hadislede amel edilir ibadetin nasıl olacağı gibi gibi bi çok fıkıh vardır kuranda genel emirler vardır alttaki bi çok emirleri hadis ler belirler hadislerdende fıkıh peyda olur yani Hadislerde nakillerle gününüze kadar gelmiştir yani islam dini nakil akıl değil islam dini gaybani bi dindir herkesi gayba inanmayı davet eder. Akıl gaybı idrak edemez bu yüzden tevekkül vardır . cinlerde sen gibi ben gibi kul dışarı çıkınca baktın herşeyi insi hayvanı olarak mı görürsün belkide biz görmeye alışmışızdır
Fitneler çoğalmışsa cinlerin insilere alenen görünmelerindendir fitneleri vesvese ile zan ile her akla düşmesindendir cinler uzqkta değil görmüyoruz diye yok olmazlar ve görmüyoruzda gözün alışmasındanda olabilir çünkü göz ezberlediği kareleri önemsemez