Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Bir diğer yandanda akıl dinidir çünkü uçuk sorulara en güzel cevabı bu din veriyor (: akıl inanmaya muhtaçtır ne kadarda gaybı bilmesede gaybdan gelen haberlere inanmak mecburiyetindedir . biz bir birlinmezlikteyiz burada bize verilen bilgilerin gerçekliğini akıl ölçer kuranın verdiği misallere akıl ancak itaat eder çünkü kurandan gayrısı saçma sapan düşüncelerdir akıl o düşünceleri değerlendirmeden herzaman düşürür fakat nefs kuranın gerçeğini kabullenemez . işte nefs ile savaş en büyük cihat olarak nitelemiştir r.sav
|
bende onu diyorum ben yalnız akıl dinidir demiyorum ki akıl ve nakil dinidir bunu tartışmak bile abesle iştigal islam yalnızca nakil dini demek hem islama hemde müslüman olmuş tüm varlıklara hakarettir aksi halde bizi hayvanlardan ayıran şey akıldır akıl olmazsa onlardan ne farkımız kalacak insan idrak edemeyceği şeyler var diye bu akılsız olduğu anlamına gelmez ki zamanla idrak eder bir kişinin göz perdesi açılınca cinleri görünce akılını kaybedecek gibi olur derker ama zamanla alışır hatta sıradanlaşır o aklını kaybedecek denilen görüntüler ee şimdi bu kişi akılsız diyebilir miyiz