06.04.24, 22:32
|
Acemi
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
şoyle dersek daha dogru olur
Dinde aklın yani şahsi görüşlerin yeri yoktur. Dinde nakil esastır. Akla göre din olmaz. İslamiyet, nakle dayanan, selim akıl dinidir. Selim akıl, yanılmayan akıldır. Birinin aklına uygun gelmeyen bir şey, selim akıl sahibi için uygun gelebilir. Akla göre din olsa, insan sayısı kadar din olur. İslamiyet’te aklın ermediği şey çoktur. Fakat, selim akla uymayan bir şey yoktur.
Dinde aklın yani şahsi görüşlerin yeri yoktur. Dinde nakil esastır. Akla göre din olmaz. İslamiyet, nakle dayanan, selim akıl dinidir. Selim akıl, yanılmayan akıldır. Birinin aklına uygun gelmeyen bir şey, selim akıl sahibi için uygun gelebilir. Akla göre din olsa, insan sayısı kadar din olur. İslamiyet’te aklın ermediği şey çoktur. Fakat, selim akla uymayan bir şey yoktur.
senin aklina uyan dini bir kural benim aklima uymazsa nasil olacak
|
işte sen veya ben dinde huccet değiliz ki bu yüzden islamın açıklamak için peygamberler gönderilmiş ki buda yeterli olmamış müştehitler çıkmış onda bile bölünmeler olmuş kimi hanifi kimi şafi vs ben akıl ve nakil dini derken islamı herkes kafasına göre yorumlasın demiyorum ölçü bellidir kuran ve sünnet icmai ümmet kıyası fukuha ama islam yalnızca nakil dini dersek de çok yanlış olur o zaman şu çıkıyor müslümanlar akılsız çıkıyor ben buna karşıyım sende karşısın çünkü kimse kendine akılsızım dedirtmez
|