Alıntı:
Ehl Dost Nickli Üyeden Alıntı
Selamın Aleyküm Mübarekler.
Zağferân (Safran) Mürekkebi Yapımı
Arkadaşlar bir çok havas işleminde kullandığımz Safran ( Zağferan ) Mürekkebini kendiler hazırlamak isteyen ve ben kendi çalışmamı kendim yazarım diyen arkadaşlarım için paylaşıyorum bu konuyu inşallah yazımlarında başarılı olabilirler ve amaçlarına ulaşırlar.
Aşağıda anlatacağımız; Mürekkepler hoş ve güzel kokulu maddelerden yapıldığı için hem rûhaniyetleri celb eder. Şerrî ve zulmâni varlıkları da bir süreliğine ırak eyler, fakat bu mürekkep ile Allâh’ın kelâmı ehlince ve hürmetince yazılırsa keskin bir kılıç olup, hedefi keser, mermi olup menzile varır. Bunda Allâh’ın takdiri olduğu akıldan çıkarmamalı, mürekkebin sadece bir saygı ve hürmet amaçlı kullanıldığı unutulmamalıdır.
Gerekli Malzemeler
-> Misk (Siyah ve Beyaz)
-> Kafur
-> Gül suyu veya Zemzem suyu veya yağmur suyu
-> Zağferân (Safran)
-> Anber
Yapılış Usulü;
*Gül suyu ile, zemzem veya yağmur suyunu kaynatmak için bir kaba doldurarak, kabı ateşin üzerine yerleştirirsiniz.
*Anber’i içerisine koyarak iyice erimesini ve gül suyu içerisinde kaybolması sağlanır.
*Misk’te eklenilerek erimesi sağlanır. Kefurda tokmakla toz haline getirilip eklenir.
*Safrân’ı bir havan içinde içerisine az bir gül suyu koyarak tokmakla ezilir ve kaynayan gül suyunun içerisine dökülür. Ardından bir kaba koyularak üç gün( şart değildir) bekletilir ardından süzülerek temiz bir kaba koyulur.
Üzerine;
100 Salât-ı Şerife
33 Defâ Fâtiha
70 veya 170 Defa Ayet’el-Kürsi
Yukardaki sûreler’in adedi kişinin isteğine göre değişir.
Hz. Ali R.A Celcelutiye Duasında Yazı İlmiyle İlgili Bilgiyi Vermiştir.
Bihel ahdu vel misaku vel va'du vel lika
Ve bil miski vel kafuri hakkan kadıhtemet
Yani misk ve kafur olmadıkça olmaz.
Allah Dileğinizi Niyetinizi Kabul Etsin
|
Allah razı olsun kardeşim güzel paylaşım Rabbim muvaffak eylesin inşallah