Arkadaşa dua
- Estağfirullah, estağfirullah, estağfirullahel azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyümü ve etûbileyh.
- Subhânallâhi velhamdulillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.
- La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehu’l-mülkü ve lehu’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadir.
- Subhâne Rabbiyel Aliyyil A'lel Vehhâb.
- Elhamdülillah Elhamdülillah Elhamdülillahi Rabbil alemiyn.
- Vessalatü vesselamü ala Resulina Muhammedin el emin ve ala alihi ve ashâbihi ecmaiyn.
Euzü Billahimineşşeytaniracim
Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Rabbel Âlemin,
Biz nasıl dua edeceğini bilmeyen, her an yardımına ve affına muhtaç, cahil, aciz ve zalim kullarınız. Bizlere hayırlı, faydalı, samimi, isabetli ve güzel dualar ettir. Dualarımızı da lütfunla kabul buyur Allah'ım.
Ben kendi adıma da, "......, ......," adına da, onların ve bizim eşlerimiz, annelerimiz, babalarımız ve soylarımızdan ölmüş ve sağ olanlar adına da, bütün müminler adına da,
İtiraf ettiğimiz ve etmediğimiz, farkında olduğumuz ve olmadığımız, başta şirk küfür kibir yalan ve isyan olmak üzere, büyüğünden küçüğüne, gizlisinden açığına, tüm hata ve günahlarımızdan, zulümlerimizden tövbe eder, bizleri bağışlamanı dilerim Allah'ım. Onları da bizleri de, rahmetinle merhametinle, affederek temizlemen ümidiyle, yarattığın ve yaratacağın yağmur ve kar taneleri adedince Sana yalvarır, istiğfar ederim.
Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah.
Allah'ım, biz yalnız Sana sığınır, yalnız Sana ibadet eder ve yalnız Sen'den yardım dileriz. Eğer Sen bizi bağışlamaz, yardım etmezsen perişan oluruz, ziyan oluruz. Bize vereceğin her hayra her yardıma muhtacız.
Bu saydığım insanların da, bizim de, bizden daha iyi bildiğin sıkıntılarımız var Allah'ım. Onlara da bize de merhamet et, hastalıklarımıza şifa, dertlerimize deva ver. Sen'in şifandan başka şifa yoktur, Sen'den başka şifa verecek te yoktur Allah'ım. Onlara da bize de, öyle bir şifa ver ki, öyle bir deva ver ki, maddî, manevî, fizîkî ve ruhî, hiç bir hastalık, sıkıntı ve darlık bırakma. Bize de, onlara da, bütün müminlere de, dünyada da ahirette de, iyilikler güzellikler kolaylıklar hayırlar bereketler ihsan et Allah'ım.
Yaptığımız ve yapacağımız hayır hasenatlardan, okuduğumuz ve okuyacağımız bütün Kur'an-ı Kerim'lerden hasıl olan sevabı, onlara da, soylarına da, onların ve soylarının zulmettiklerine ve bela beddua okuduklarına da, onlara ve soylarına zulüm ve beddua edenlere de hediye ettik, Sen cümlesini, cümlemizi bağışla ve faydalandır Allah'ım.
- Âmin, Velhamdülillahi Rabbil alemiyn.
- Vessalatü vesselamü ala Resulina Muhammedin el emin.
El Fatiha
Bu duamızın kabulüne vesile olması ümidi ve tüm bu saydığımız insanların da hayrına geçmesi duası ile, Sen'in rızan için Allah'ım, niyet ettim sadaka vermeye...
|