Alıntı:
Moongirl Nickli Üyeden Alıntı
2 gün önce babaannemi kaybettim dedem namaz kılarken hakkını helal et bana çok baktın deyip , dedem namazda selam vermek için kafasını çevirdiğinde yorganı kafasına kadar çekip yatmış uyur gibi ölmüs.. dün defnettik allah rızası için okur muusnuz ve sorum şu..
Yıkanırken bende vardım çocukları da vardı o an bizi gördü mü hissettimi ruhu orlarda bizimlemiydi sanki uyur gibi sonraları yanakları pembeleşti bizi hepimizi görünce mutlu mu oldu.. çok garipti inanamadım öldüğüne 4 gün önce beni sormus bide
Mezara koyduğumuzda hemen gitmedik yerini bilsin tanısın diye söyledik sürekli dinin islam kitabın kuran korkma burdayız diye toprak atıldığı an mı gelir münker nedir yada mezardan ayrılan son kişi gittiğinde mi gelir… sorgu kıyamete kadar mı devam edecek, yada sorgu mezarda bitince ruh nerde bekleyecek bizi hissedecek mi?
Bu arada ben ölüden ölğmden çok korkan biriydim ama o an hiç ürpermedim bile kalbim hızlı hızlı çarpmadı bile .. korkmadım hiç uyuyo gibiydi.. evini görsün diye yıkandıktan sonra cenaze arabasında az beklettik okuttuk o an herkesi gördü mü kendisine baktı mı okunan dualar onu ferahlattı mı inanamıyorum hala ölüm
|
Allah (cc) rahmet etsin. Ölüm ile başlayan yeni hayatın ilk durağı, kabirdir. Kabir hayatı, ölüm ile başlar ve ba’s’a (öldükten sonra dirilişe) kadar devam eder. Kabir hayatına, “Berzah Hayatı” da denir. Berzah, “iki şey arasındaki engel” demektir. Kabir hayatı, ölümle diriliş arasındaki hayat olduğundan, bu adı almıştır. Hz. Peygamber (s.a.v.):“Kabir, ahiret menzillerinin birincisidir. Kişi ondan kurtulabilirse, ondan sonrakiler daha kolaydır. Ondan kurtulamazsa ondan sonrakiler bundan daha zordur, daha şediddir” buyurmak suretiyle kabir hayatını, âhiret duraklarının ilki olarak nitelemiştir.[ Tirmizî, Zühd, 5; Ahmed b. Hanbel, I,63.]İnsan, ister ölünce toprağa gömülsün, ister denizde boğulup balıklar tarafından yutulsun, ister karada bir hayvan tarafından yenilsin, ister vücudu tamamen yanıp kül olsun vb. mutlaka kabir (berzah) hayatı yaşayacaktır ve kıyamet günü diriltilecektir. İnsanlar çoğunlukla ölüp kabre konulduğundan bu hayata “Kabir Hayatı” denir. Gerek kabir hayatı gerekse dirilişten sonraki hayat, akıl ve duyu sınırlarının ötesinde olduğu için bunlarla ilgili olarak âyet ve hadislerdeki bilgilerle yetinmek gerekmektedir.