işlediğimiz günahı anlatmanın zararı nedir?
Efendim işlediğimiz günahı anlatmanın zararı nedir
Bazıları: "Allah ( ﷻ )bildiğini kuldan niye saklayayım?" diyerek günahlarını anlatmayı dürüstlük zannederler. Aslında bu yanlış işlerdendir. Onun için günahın ifşasından sakınmak lazımdır. Allah ( ﷻ ) gazap ettiği günah hayâ perdesinden sıyrılmış olandır. Utanmadan yapılan ve cemiyeti alakadar eden günahlar sebebiyle azap tecelli eder. İnsanların günahı temel alan cemiyetler kurması, deprem ve benzeri felaketlerin gelmesine sebep olmuştur. Onun içindir ki, fuhşun cemiyette açıktan işlenmesi, azabın gelmesi ve huzursuzlukların sebebidir.
İnsanın hata işleyeceği bilinen bir gerçektir. Fakat her hatanın sonunda Allah'tan ( ﷻ ) affını istemesi ve tövbe etmesi onun bir şekilde kurtuluşunu sağlar. Allah ( ﷻ ) günahın saklanmasından hoşlanır. Çünkü saklamakta utanç vardır. Allah ( ﷻ )utananları ise çok sever.
Efendimiz ( ﷺ ) buyurdular ki: "Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı açıktan işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah( ﷻ )örtmüştür. Ama, sabah olunca o: 'Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!' der. Böylece o, geceleyin Allah ( ﷻ ) kendini örtmüş olduğu halde sabahleyin üzerindeki Allah ( ﷻ ) örtüsünü açar. İşte bu, günahı açıktan işlemenin bir çeşididir." (Buhari)
İsmail Hakkı Toprak hazretlerine Kaddesallahu sırrahu
Rabbim tüm günahlardan muhafaza buyursun bizleri nefsimizle baş başa bırakmasın
|