Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Okumuş olduğum bir kaynakta Hz.Fatıma'nın Makam Mahmud ile müjdelendiği hadisi Biharul Envar kitabında geçiyor deniyordu. Lakin Şii imamlarının derlediği hadisler diye çok itibar edilmez ama bu doğrudur bu yanlıştır demek hadise bize düşmez sadece okuduğumu söyledim yanlış ise eğer kitabı derleyen imamı bağlar.
Ambar’dan nakledilen bir hadiste şöyle geçmektedir: “Bir gün Hz. Fatıma Hz. Ali’ye şöyle buyurdu:
—Gel sana geçmişte olup bitenleri, şuanda yaşananları ve kıyamete kadar neler olacak hepsini anlatayım.”
Bu hadisten yola çıkarak zaten onun keramet sahibi, ilim deryası olduğunu ve Allah indindeki makamının yüksek olduğu anlaşılıyor.
Başka bir hadiste “Fatıma kimden razı olursa ben de ondan razıyım. Fatıma kimden razı olmazsa ben de razı değilim. Onu seven beni sevmiştir. Onu sevindiren beni sevindirmiştir. Onu gazablandıran ise beni gazablandırmıştır.” denmiştir. Yine Hz.Fatıma r.a ahirette kime şefaat ederse o kişiye Hz.Peygamber efendimizde şefaat eder. Çünkü kendi sözü üzerine "O kimden razı ise bende ondan razıyım" Eğer ki makamı mahmud (büyük şefaat makamı) hakkında bahsedilen övgü sahih değilse bile bu söz onun büyüklüğünü açıklamaya yeter. Estağfirullah muhabbet büyük nimettir amacımız o doğru şu yanlış demek değildir. Biz kendi büyüklerimizden duyduğumuzu, tecrübelerimizi aktarmaya çalıştık sadece. Delilsiz iş yapmaktan Allah'a sığınırım.
|
Üstad malumunuzdur ki
İsra suresi 79. ayetinde Allah şöyle buyuruyor:
Geceleyin yalnız sana mahsus olmak üzere teheccüd namazı kıl. Umulur ki, Rabbin seni öğülmüş bir makama gönderiverir. (İbni Kesir)
Bu ayette dahi Allah 'umulur ki' demiş. Bizde her ezan duasının sonunda peygamberimizin o makama erişmesi için duada bulunuruz.
1. Hadis Hz Fatıma nın Hz Aliye kıyamete kadar olacak HEPSİNİ anlatmasıda Kuran'a göre çelişkilidir. (Veley ki oldu HZ Ali nerede ne zaman vefat şehit edileceğinide öğrenmiş olurdu)
2. Hadis açıklaması yukarıda.
innallahe bi kulli şey'in alim.