Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
“İnsan, her şeyden çok tartışmacıdır.” Kehf/54
Bu konuda tartışmak gereksizdir, herkesin kendince haklı olduğu yerler olabilir. Kadın konusuna gelince kadına ilim verilebilir, vazife verilebilir lâkin erkeğe verilen vazife gibi verilmez. Bunun Turuk'ta örneği çoktur. Mevlevilik de Veli derecesinde Kadınlar çıkmıştır hatta tekke dahi kurulmuştur. (Bacılar tekkesi gibi) Kadınlar talebe yetiştirebilir lâkin erkeğin yapacağı çoğu vazifeyi yapamazlar. Bunun dışında suretlere itibar etmemek gerekir. Adamlık cinsiyet meselesi değildir. Hz.Rabia, Hz.Fatıma r.a gibi kişilerin bulunduğu yerde çoğu insan saygı duruşuna geçer. Zahiren durum öyle diye sanılmaya ki bâtınî olarak kadın yetersizdir. Makam-ı Mahmud ile müjdelenen kadınlar dahi vardır. Ama bazı ilimlere elverişsizdir, bu ilimlerde söz sahibi olamama nedeni Şeriatın keskin kurallarındandır fakat bâtınî olarak yetersiz değildir. Kadının süluku ile erkeğin süluku da farklıdır hatta ikiside farklı letaiflerden başlar. Hatta kadında Allah izin verirse açılım daha yoğun olabilir lâkin nefsine uyup düşerse kalkması da zor olur. Bu eşitsizlik sadece zahiridir.
|
Makam-ı Mahmud ile müjdelenen kadınlar dahi
vardır.
bunu ilk defa senden duydum
hele bir isim ver
makami mahmud nedir? biz namazdan sonra kimin icin makami mahmud istiyoruz
makami mahmud tek kisiye verilecek makamdir
bacilar tekkesi orada kadin evliya oldugu icin adi bacilar tekkesi degil
kadindaki acilimdan kastin batini yönden acilim ise o zor biraz, zahirden acilim dersen oda belki dereceye kadar
adini soylediklerinden hz. fatimanin derecesini biliyoruz
hz rabia ilk sufi kadindir salihadir bundan baskada bir makami yoktur
seriatta olmayan bir dereceyi veya makami olmayan kisiye yuklemek yanlis olur
yine soyluyorum kadindan evliya olmaz, kadindan havas alimi olmaz
evliyaya gectim bir tane havas alimi olmus kadin gösterecek kisi yoktur