Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
seriatin batini yönünde ilerlemek istiyorsan, ilmi hak yolunda olan ilmi bilen birine tabi olursun , ustasindan ilmi ögrenirsin
tip fakultesinin bitirip diploma almadan doktor olunmuyor
kimse fakulteye gitmeden kitaplarini okuyarak doktor olamiyor,
ayni sekilde ilmin fakultesini bitirip diploma alnak gerekiyor
bu diplomayi almak gelecekten bilgi alınacagi anlamını tasimiyor gayb Allah'ın ilmidir , dilerse gayb ilminin diledigi kadarini dilediklerine acar...
|
Hocam gaybı allahtan başka kimsenin bilmediğini biliyorum,gaybı biliyoruz diyenler,simpson kehanetlerini öne sürenler,önceden planlanmış bir saldırıyı gerçekleştirip nasıl bildik ama rolü biçerek Allahın önüne geçmeye çalışıyorlar,aya gittik diyerek allahın gök kubbeyi aşamazsınız ayetini çürüttük diyorlar,halbuki çürüyen kendi beyinleri,geleceği görme gibi bir özellğin Allah tarafından verilmesi güzel birşey tehlikeye önceden hazırlanmak gibi,ama herşeyi bilen insanda o psikoloji ile yaşayamaz bunalıma girer.
Benim bunlardan kastım,böyle şeylerle uğraşmamın sebebi,şeytanın dilini yani tuzaklarını öğrenip şeytanı kendi dilinle halt etmek,şeytana anladığı dilden konuşmak tüm oyunlarını bozmak,içki,kumar,fal okları,dikili taş,büyü bunlar şeytanın işi birer pisliktir evet ama tüm bunları yaparak şeytanın yolundan giden sonrada gelip yüzüne gülen şeytan kılıklı insanların tuzaklarından nasıl emin olacağız bu ilimleri öğrenmeden yahut basireti açmadan ? Okudum bir ayetel kursi korunurum demek yetmiyor illaki keşfi açmak,müslüman cin kavimlerinden bilgi ve yardım almak gerekiyor.Tasavvuf ehli bulmak çok zor çoğu kafir cinlerin oyuncağı olup çıkmış,tasavvuf ehli ve bilgili hoca saysan bir elin beş parmağını geçmez.Bunlarda zaten bilgiyi kendilerinden bile saklıyorlar.