Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı
Selamünaleyküm kardeşlerim bir sorum olacak inşallah hepinizden bir yorum bekliyorum .
Öncelikle kimi insanlar cevremde görüyor ve duyuyorum Adam akıllı okul okumadigi halde kimisi ilk okul kimisi lise mezunu ama birsekilde sınava girmeden devlet kurumuna giriyorlar. Ya tanidikla yada siyasi ile.
Hamd olsun benim işim var.
Sadece okul okuyupta atanamayan ama insaatta fabrikada çalışan kardeşlerimiz mevcut.
Bana göre kul hakkı diye düşünüyorum.
Şimdi Tüm kardeşlerime ve hocalarima soruyorum
Sizce bu kul hakkimidir ?
|
Kul hakkıdır. Ama arada bazı istisnalar olabilir. Mesela devlet bazı taseronlara (devlet kurumlarına hizmet veren) kadro açıp devlet işçisi yaptı. Bunlar sınava girmediler. Ama memur oldular. Muhtemelen o taşerona girmeyi de büyük ihtimal bir siyasi torpil sayesinde elde etmiş olabilirler. Orda da şöyle bir durum söz konusu oluyor. Bu tarz işe alımlar disariya yansıtılmiyor. Tanıdık vasıtası ile bulunuyor. Nasıl bir insana " filancanin oğlu/ kızı çok iyi bir tanış istersen" diye oneriyorsalar burda da aynı usul ilerliyor.
Ya da devlet şöyle bir şey yapıyor. 5 sene öğretmenlik yapanlara ( özel sektorde değil de farklı bir çeşit idi adını unuttum) devlet direkt asaleten öğretmen yaparak kendi bunyesine alıyor. Sınava girmeden 657 ye tabi öğretmen oluyorlar.