Ben tevhidle neler neler yaşadım hamd olsun. Zamanında binlerce sayılı olarak esma zikirleri çektim hemde 1 ay 2 ay gibi müddet zarfında hiç birsey yaşamadım. Ama tevhidi gece yatmadan 10 kere okusam dahi güzel rüyalar görürdüm. Sonra tevhidi arttirdim 100 200 derken 1000 e çıkardım. İnsanların kalplerindeki düşünceleri okur hale geldim. Korkakligim gitti olağanüstü bir cesaret geldi ibadet sevgisi çoğaldı. Bir seye üzüldugum zaman Rüyamda meleklerin benim için agladiklarini gördüm. Melekler sürekli tevhid çekiyorlardi. Bana melek oldukları hissedildi. Rüyamda kabirler gösteriliyor ölümü hatırlamam için daha neler neler. Kafir varrliklarin kahkaha seslerini alay etme seslerini duyduğum vakit la ilahe illallah çekerim. Hatta bir kere namaz sonunda selam verdikten sonra kucağımda küçük bir şeytanın oturduğunu gördüm elimle yakaladım. Sonra karşımda bir pencere açıldı perde kalktı pencerenin içinde cehennem ateşi gosterildi bende mussallat seytanimi ateşin içine attım bağıra bağıra yanmaya başladı sonrada öldü. Böyle bir tecelli taşımıştım. Evde gezen kafirler surusu vardı. Bir varlık geldi uyku uyanıklık halinde heybetli nurlu elinde kılıcı vardı evde ne kadar varlik varsa hepsini öldürdü banada selam verip gitti. Bu yaşadığım 10 da sadece 1 i anlatamayacağım o kadar çok güzellikler varki.
Bir keresinde Resulullah s a.v efendimizi birseyler anlatirken gördüm yüzünü pek göremedim. Etrafta sahabeler vardı. Efendimiz soru soracağıniz zaman kısa ve öz sorun diyordu sahabelere. Takva ve ihlas konuları konuşuluyordu. Efendimiz konuştuğunda hiç kimse sesini cikarmiyordu çıt bile yok. Çok sakin kararli anlaşılır bir ses ile Efendimiz konuşuyordu. Sabah uyandım efendimizin öğrettiği şekilde yastığımın altındaki not defterine kayıt ettim. Bazen rüyamda melekler beni tevhid ile yazılı sınava sokarlardi hatta sorunun bir tanesi soyleydi: bir kabın içerisine su doldururuz bu su ne suyu kapta nedir diye soruyor soruda bende siklara bakıyorum kap kalp oluyor su da tevhid oluyor o şıkkı işaretledim hamd olsun soruyu bildim. Nefsimi kucuk yavru kedi şeklinde gordum. Sonraki günlerde ruhumu gördüm daha küçücük bir bebek ti. Hamd olsun. Nefsini bilen Rabbini bilir. Böyle şeyler yaşamıştım ve yasiyorumda
|